Top Trumps - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Top Trumps var en av grenarna som fick strykas i förra årets tävling, och det var därför ett kärt återseende när den gjorde comeback i år. Som alltid hade det tillkommit ett par stycken nya kort, bl.a. Henke Larsson i BoIS-mundering! Favori i grenen var på förhand Ivaross, som dominerat de mer turbetonade grenarna i allmänhet, men top trumps i synnerhet med en andraplats för två år sen och en förstaplats för tre år sen.

Årets tävling avgjordes nästan uteslutande på tåg, och grenen är ju som klippt och skuren för att vara ett tidsfördriv på resan. Huvuddelen av rundorna spelades på tåget mellan London och Norwich. Placeringen av deltagarna på tåget gjorde att ett nytt koncept testades, heads-up matcher. Leken delades i tre lika delar, och därefter spelades matcher man mot man, det är detta som är anledningen till att det före´kommer tredjedelar och sjättedelar i resultatlistan (en seger i en head-sup match gav 1/3 poäng). Testet var dock inte särskilt lyckat, då det blev väldigt fördelaktigt för den som lyckats roffa åt sig spelet. Därför lades försöket ganska omgående ner och spelet kördes därefter med normala rundor. Som vanligt blev det en jämn tillställning, dock med Urin tillbaka i gammal god form, dvs. han slutade sist. Därmed bevisades det lite att Urin endast hade tur när han vann grenen 2009. Vinnare blev till slut Daloo, med förhandsfavoriten Pregnant på andraplatsen. I turkampen är det Pregnant som kopplar greppet, efter två andraplatser.

Resultat

1.Daloo4 5/6
2.Pregnant3 5/6
3.Clit2 5/6
3.Tourist2 5/6
5.Urin1 1/3
6.Da Bock1 1/3


Poängutdelning

5 poäng Daloo
3 poäng Pregnant
1,5 poäng Clit
1,5 poäng Tourist


Totalställning efter fem grenar

1.Daloo19,5 p
2.Clit14 p
3.Pregnant13 p
4.Tourist12,5 p
5.Urin6 p
6.Da Bock5 p


Bilder


En klassisk BoIS-lirare som Antti Okkonen har givetvis ett kort i leken.


Clit och Bochen tar givetvis det här med Top Trumps på största allvar, det syns inteminst på mängden intagen öl!


Kombinationen öl och Top Trumps borde innebära stor risk för klibbiga kort. Experimentella resultat har visat att hypotesen stämmer.


Turisten var mer intresserad av sin Carlsberg än att spela Top Trumps.


Samtliga resultat skrev ner i blocket!


Då deltagarna inte tilldelats platser bredvid varandra intog de helt sonika sådana platser ändå. Till slut kom platsernas rättmätiga ägare, och vad gör man då? (Hint: Urins knä ryktas vara ganska mysigt)


Ölpaus!


En fråga för experterna, hur påverkade ölkonsumtionen tävlingsresultatet?


Undra om inte Pregnants hattbeprydde granne var lite sugen på att deltaga i tävlingen?


Clit studerar så att det noterade resultatet är korrekt.

 

© Engelska 2020