Top Trumps - Resultat och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Top trumps är en soft och jammig gren som varit en naturlig del av tiokampen under en ganska lång tid. Kanske beror detta på att den passar utmärkt att utöva tillsammans med kall Birk Bärkassån, och det funkar även utmärkt att spela på tåg till "bortaresor". Som brukligt är hade leken uppdaterats inför årets tävling, och årets uppdatering var lite mer grundläggande än vanligt. Länge hade leken varit lite skev, dvs. det fanns för många power- och skit-kort. Detta har nu fixats till så att det i alla kategorier finns en jämn fördelning av kort. Givetvis fansn det några nyheter också, bl.a. Bortaresa, Veckans Special och den gamle SMS-brassen Gustavo.

Formatet för tävlingen var det gamla vanliga, dvs. att det gällde att vinna så många rundor som möjligt. Året till ära fanns det även ett gäng nya regelförslag, bl.a. att man hade chansen att byta kategori som spelades. Dessa nya regler blev dock inte långvariga, efter våldsamma protester från vissa spelare. Tävlingen avgjordes på tåget till och från Liverpool och fotbollsmatchen där. Förutom den vanliga top trumpsen spelades även en ny variant: Top Trunps finns i sjön! Fyndiga (och väldigt konstiga frågor) förekom i stora mängder.

Själva tävlingen slutade med Clit som segrare, och Daloo som tvåa. En satsad hundring på detta resultat skulle nog inte gett särskilt mycket i vinst. Spelkungen Pregge lade därefter beslag på tredjeplatsen och Urin på fjärdeplatsen. På sista plats kom sen Boch, som spelade efter sin egen "Boch's law of probabilitity", nämligen att alla utfall är lika sannolika och att det alltid bara finns två utfall, antingen så vinner man eller så vinner man inte. Denna gången vann han inte.

ResultatClit 6+1/3
Daloo 4
Pregnant 3+1/3
Urin 2
Boch 1+1/3


Slutställning

1.Clit
2.Daloo
3.Pregnant
4.Urin
5.Boch


Poängutdelning

5 poäng Clit
3 poäng Daloo
2 poäng Pregnant
1 poäng Urin


Totalställning efter sju grenar

1.Clit29 p
2.Daloo24 p
3.Urin14 p
4.Pregnant12 p
5.Boch9 p
6.Junior0 p


Bilder


De nya top trumps-reglerna testades redan på Öresundståget på väge till Kastrup.


Tunorg och top trumps passar utmärkt tillsammans...


...till skillnad från Tesco Bitter!


Ibland kan det vara lite knöligt att spela top trumps på tåg.


Biljetter. öl och biljetter, allt som behövs för en lyckad tågresa.


Protokoll fördes givetvis under hela tävlingen.


Boch njöt i fulla drag av spelet.


Inte ens den oerhört vackra mustachen kan förklara bort det här. Varning!


Finns i sjön!

 

© Engelska 2020