Dag 1 - Sammanfattning och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

I traditionell EA-anda laddades det med bönpizza och bira innan avfärd. Detta året var det dock endast Daloo som deltog. Pizzan avnjöts på onsdagkvällen, dvs. dag minus ett, och förutom bönor var pizzan spetsad med köttfärs, lök och jalapenos. Som vanligt var den sjukt god.

Avfärd till England för årets resenärer, Daloo, Pregnant och Tourist, var 12.05 från Kastrup. Som vanligt var Turisten ansvarig för en dansk måltid på Kastrup innan säkerhetskontrollen skulle passeras. I år var den danskare än någonsin, nämligen Tuborg, kryddeboller och Haribobo matadormix. Daloo hade dessförinnan grundat med en överbliven bönpizza från gårdagskvällen. Det blev nästan lite för mycket för honom, med en hel bönpizza och 3 kryddeboller, det blev så att säga lite trångt i magsäcken. Väl igenom säkerhetskontrollen var Tourist sugen på att fixa lite förfriskning till flygresan, grogg med andra ord. Lite 40-procentigt vindestillat och Cola inhandlades.

En viktig ingrediens i EA-förberedelserna är att kolla in alkisfilmen, och något så viktgt missades givetvis inte. På turistens telefon i väntan på boarding kollades därför delar av denna film. På planet blev det sedan top trumps hela flygturen, och givetvis grogg! Försök gjordes att använda Norwegians gratis wifi för att liverapportera från luften, men sunkigare gratis wifi får man nog leta efter; det gick inte alls...

Framme vid passkontrollen på Gatwick gjordes en chansning. Kön till den manuella kontrollen var som vanligt sjukligt lång, medan självbetjäningskön var i princip tom. Därför togs en chansning, och det var en chansning i den bemärkelsen att självbetjäning brukar krångla om man kommer med utländska pass. Det gick dock galant för Pregnant och Daloo, men Turisten kom inte igenom. I efterhand kunde det konstateras att Turistens pass inte ens hade möjlighet att funka, då det inte var tillräckligt modernt.

Två tågresor senare anlände man till Earlsfield och en kort promenad senare intogs base camp, dvs. Clits hus. För en gångs skull hade Clit gjort lite förberedelser, fixat kall bira i kylen, printat en karta med nyttigheter i närområdet och lagt fram en hög med mynt till biljardspel. För er som kan er EA-historia så vet ni att Clit sällan brukar ha kall bira tillgänglig. I klassiska BoIS-glas öppnades öltävlingen med närproducerad Rock ‘n Roll-bira, riktigt najs bira var det också.

Nästa steg var att ta sig in till city och inleda biljardtävlingen på puben The Banker. Efter ungefär en timmes lir anslöt Clit, och en timme därefter anslöt även Bochen på Liverpool street. Senare under kvällen väntade Europa League-match mellan Tottenham och grekiska Asteras Tripoli på White Hart Lane. Innan en sådan toppenfajt måste man givetvis ladda. Puben på Liverpool street var fullknökad, vilket enligt Clit berodde på att torsdag är en riktig krökardag. Både Clit och Daloo skickades fram att beställa bira, så att beställningen skulle gå så snabbt som möjligt. Båda beställer dock samtidigt på olika ställen i baren, och istället för en pint var blev det två!

En tågresa senare anlände man till White Hart Lane. I och med att det var en UEFA-match serverades det ingen bira inne på arenan, och därför fick det bli en snabb bira på en pub precis bredvid arenan. Matchen blev sedan en rätt så trevlig upplevelse. Erik Lamela satte ett sjukt mål (se här) och i slutet när Tottenham ledde med 5-0 trodde turisten att han redan säkrat segern i bettingtävlingen, men då åkte Hugo Lloris i Tottenhams mål på en frilägesutvisning… I målet ställde sig Harry Kane, och på värsta Lee Baxter vis släppte han in frisparken som följde efter utvisningen i mål, en riktig tvålhistoria. Och Turistens bet rök.

Efter matchen inhandlades en varsin bira och därefter blev det transport till Clits lokala pub. Där inleddes dartstävlingen. Mest anmärkningsvärt med kvällen var att turisten helt plötsligt inte tyckte att biran smakade gott. Han beslöt därför att sluta dricka och lämande en hel pint odrucken.Resultat öltävlingen dag 1

Drucken öl
Clit: 4,47 l
Daloo: 5,39 l
Pregnant: 5,39 l
Boch: 2,76 l
Tourist: 4,42 l

Straff
Inga straff!!!

Ställning
1. Pregnant 5,39 l
1. Daloo 5,39 l
3. Clit 4,47 l
4. Tourist 4,47 l
5. Boch 2,76 l

Filmklipp


Officiellt öppnande av öltävlingen.Bilder


Årets bönpizza. Smaskens!


En turist i stort behov av öl.


Biljardtävlingen kördes igång direkt.


Clit kom direkt från jobbet.


Bocken var laddad för fotboll.


EA-deltagare i desperat behov av information.


Europa League på White Hart Lane.


Spursfansen kunde gå hem nöjda efter matchen.


Stämningen var givetvis på topp när årets EA äntligen var igång.

 

© Engelska 2020