Dag 1 - Sammanfattning och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets förfest, som genomfördes kvällen innan avresa, blev det än en gång endast Daloo som besökte. Som vanligt var det bönpizza som stod på menyn, och årets specialingrediens var chorizo. Någon alkisfilm blev det inte under förfesten, utan visningen av den sköts till väntan på Kastrup dagen efter.

Ett morgonflyg på fredagen var det som gällde i år, därför fick resenärerna från Sverige ta sig upp ur sängen tidigt. Konstigt nog var Öresundståget man åkte inte proppfullt,, utan det fanns gott om plats och samtliga fick sittplats i närheten av varandra. Tåget var dock inte av någon vidare kvalitet, för det gick inte vidare från Malmö C p.g.a. tekniska problem, som tur var kom det bara några minuter senare ett annat tåg. Det andra tåget var dock duktigt fullsatt… På Kastrup måste Daloo ha sett väldigt betydelsefull ut för han skickades till fast track och var igenom säkerhetskontrollen säkert tio minuter före någon annan. Innan planet bordades hanns det med lite top trumps och lite bira. Däremot glömdes alkisfilmen bort, och därmed var det första England Away när alkisfilmen inte visades i någon form.

Under flygresan lottades alla grenar i mångkampen som kunde lottas, och det avnjöts även en varsin öl, detta fick dock göras i smyg eftersom ölen inte var inköpt på planet. Väl framme på Gatwick visade resenärerna för en gångs skull att man skaffat lite rutin, eftersom man smidigt som bara den gled igenom terminalen och den elektroniska passkontrollen utan några som helst problem. Därefter var det dock slut på smidigheten. Tågbiljetter inhandlades och därefter tog man sig igenom biljettspärren, vad man inte tänkte på var att det var en halvtimme till tåget skulle gå och innanför spärren fanns varken toaletter eller något att handla.

Inne i London city vandrade man till Clits jobb, efter en evighet dök så ordföranden äntligen upp skyllandes på att ett möte drog ut på tiden. Av någon konstig anledning prioriterades käk framför bira. Clit rekommenderade grekiskt käk och alla följde denna rekommendation och blev nog överlag nöjda. Helt nöjda blev man dock inte förrän första pinten fuktat strupen på en pub. Innan Clit var tvungen att återvända till jobbet hann han med att möta alla i darts, och på så sätt klara av sin del av gruppspelet. Övriga, Daloo, Pregnant, Tourist och HawkEye, inledde därefter ett klassiskt dartshäng som varade hela eftermiddagen. Precis som förra året var detta väldigt uppskattat.

När Clit slutat jobbet möttes alla upp i entrén på Clits jobb, den så kallade Walkie-Talkien. Även Boch gjorde nu entré. Det som stod på programmet var ett besök i baren i byggnadens topp, Sky Bar. Då Clit jobbar i byggnaden fick han ta med sig gäster upp, och det var sannerligen en lite annorlunda bar. Utsikten över London var magnifik! Clit köpte första rundan där uppe, och då han missade att HawkEye passade på öl fick han sänka två pints själv, vilket han i och för sig behövde med tanke på att han låg efter i öltävlingen. Nästa runda stod Bochen för, och han gjorde än mer fel när han beställde två pints för mycket. Han sänkte dem dock själv, och kanske var det en fint för att försöka komma in öltävlingen?

Nästa punkt på agendan var Törstiga Björnen, stället där man kan designa sina egna burgare och varje bord har två tappar som man själv får tappa dricka ur. Årets bord hade dels en lager och en sunkig ale. Grundomgången i ölhävningen avgjordes under besöket, men nästan lika spännande var när Daloo gav sig på en Grizzlyburgare, 24 oz kött (680 gram!) inklusive ost, pulled pork och en rejäl portion pommes. Mitt i ätandet var det Daloos tur att köra ölhäv, vilket sänkte Daloos form lite, men till slut åkte burgaren ner, men all pommes blev dock inte uppäten. Den berömda ätutmaningen på stället går ut på att käka upp tre sådana burgare och dubbel portion pommes, man kan lugnt konstatera att Daloo är en bit från att fixa den.

Sista stoppet denna första kväll gjordes på den lokala puben i närheten av Clit. Här avgjordes resten av dartstävlingen. Givetvis dracks det även en del bira! På vägen hem till Clit lyckades sedan turisten virra bort sig, han yrade något om att säga adjö till Bochen som begav sig hem till sig. Efter ett tag lyckades Tourist dock hitta rätt och övriga deltagare slapp med andra ord bilda en skallgångskedja. Sänglottningen för kvällen föll ut så att Daloo drog vinstlotten och fick en egen säng, medan turisten fick äran att mysa med Clit i hans säng. Pregnant fick soffan och HawkEye åkte på den förrädiska luftmackan.Resultat öltävlingen dag 1

Drucken öl
Clit: 5.70 l
Daloo: 6.55 l
Pregnant: 6.84 l
Boch: 5.73 l
Tourist: 7.41 l
HawkEye: 0.0 l

Straff
Pregnant: 0.80 l

Ställning
1. Tourist 7.41 l
1. Daloo 6.55 l
3. Pregnant 6.04 l
4. Boch 5.73 l
5. Clit 5.70 l
6. HawkEye 0.0 l

Filmklipp


Officiellt öppnande av öltävlingen (sorry för att kameran har fokus fel).Bilder


Årets bönpizza I. Smaskens!


Årets bönpizza II. Smaskens!


På flyget var stämningen på topp.


Diverse lottningar sköttes under flygturen.


Äntligen framme!


I väntan på tåget från Gatwick.


HawkEye gjorde comeback i EA-sammanhang.


I väntan på Clit utanför hans jobb.


Sent omsider dök så ordföranden upp.


Dartstävlingen kördes igång direkt...


...och givetvis även öltävlingen.


Framåt kvällen blev det besök i Sky Garden, som hade en magnifik utsikt över London.


Boch anslöt i samband med besöket på Sky Garden.


Grizzlyburgaren var enormt stor.


Som vanligt spenderades en hel del tid på tuben.


HawkEye var på strålande humör under kvällen, kanske beroende på framgångarna i dartstävlingen?.


Efter en EA-kväll är det lätt hänt att man ser lite suddigt.

 

© Engelska 2020