Dag 3 - Sammanfattning och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Lördagen var den stora pubcrawlsdagen. Den bruna tunnelbanelinjen, Bakerloo line, skulle klaras av. Det innebar 25 stopp, och en öl på varje. Att dricka så mycket är en utmaning i sig (det räckte med att dricka halvpints, ca 28 cl), men att göra det under tidspress gör det ännu lite mer utmanande.

Morgonen började bra, ingen bakfylla överhuvudtaget, och det var ett laddat gäng som begav sig från Clits hus på förmiddagen. På Waterloo station mötte Bochen upp, samt övrigt bihang som hängde på. Under crawlen skulle ölhävningen avgöras i ett maratonformat, där det gällde att undvika att vara sist på att dricka upp sin öl. För att förhindra att folk drack upp för snabbt å andra sidan, fanns en älgmössa som den som drack snabbast på varje pub fick bära. Detta gjorde att det dracks något märkligt. Därefter kom Clit på idéen att de som var med på crawlen och inte var EA-deltagare skulle få vara temposättare. Det innebar att EA-deltagarna var tvungna att dricka upp före de övriga för att undvika minuspoäng i ölhävningen.

Clit har påbörjat en utmaning som går ut på att besöka alla 270 tunnelbanestopp i London på 270 dagar och dricka en öl på närmaste pub, innan dagens crawl var han ungefär halvvägs. För att få räkna ett stopp som avklarat var han tvungen att ta en bild vid varje tunnelbanestation. Att detta skulle bli svårt att komma ihåg insågs redan vid första stationen, då bilden glömdes bort. Som tur var uppdagades det direkt vid avfärd, och omvägen tillbaka för att ta bilden blev bara ett stopp.

Som om det inte var nog med 25 stopp, lades ett 26:e till. Detta eftersom Clit tidigare misslyckats med ett stopp, nämligen Wembely central. Detta gav EA-deltagarna en anledning att besöka Wembely också.

Pubarna klarades av i ett lagom tempo, men inledningsvis låg man efter det beräknade tidsschemat. Visserligen hade Clit lagt in en säkerhetsmarginal, men det var ändå något att ha i åtanke. De komplicerade reglerna för ölhävningen ledde en bit in crawlen till ett uppror mot ordförande Clit. Detta efter att de tre övriga crawldeltagarna på flera pubar synkat sitt drickande, så att de gemensamt svept sina biror när EA-deltagarna inte var på sin vakt. Detta ledde till mängder med minuspoäng, vilket inte uppskattades av alla. Efter en tids diskussion gav Clit upp den omstridda regeln om att mer än en person kunde få minuspoäng. För att förhindra att någon av EA-deltagarna slödrack alltför mycket infördes dock regeln att om någon EA-deltagare drack upp sin öl allra sist på någon pub fick denne personen älghatten. Detta fick fart på Bocken, som fram till denna regeländring varit sist på åtskilliga pubar, men som därefter inte var sist på en enda!

Varje pub och varje station betygsattes, och detta ledde till en hel del diskussioner om vad som var en bra pub och en bra station. Det var nämligen skiftande kvalitet på dessa under crawlens gång. Ett minnesvärt besök var ett riktigt motorcykelhak. Här var det när att man hamnade i bråk med en ryss, efter att Clit först irriterat honom genom att fota på dasset och man därefter lyckats ta ryssens bord. Som tur var blev det aldrig något bråk i slutändan.

Mot slutet av crawlen blev promillenivån hos deltagarna allt högre. Detta ledde till allsång både här och där, t.ex. tillsammans med en pianospelande kille på Paddington station (se video nedan). Crawlen avslutades med stoppet Embankment, som egentligen var stängt för renovering. En pianobar var det som besöktes, och den avklarade crawlen firades. Hemresan skedde sen med nattbussen, då tunnelbanan slutat gå.Resultat öltävlingen dag 3

Drucken öl
Clit: 7,98 l
Daloo: 8,48 l
Pregnant: 9,05 l
Boch: 8,20 l
Tourist: 8,48 l

Straff
Pissestraff avblåsta för att inte sinka pubcrawlen

Ställning
1. Pregnant 19,26 l
2. Daloo 18,76 l
3. Tourist 17,62 l
4. Clit 16,20 l
5. Boch 13,81 l

Filmklipp


Skönsång på Paddington Station.


Armbrytning mellan Pregnant och Daloo.Bilder


På Waterloo inväntades övriga pubcrawlsdeltagare.


På varje tunnelbanestation skulle ett foto tas som bevis på att stationen var avklarad.


Den som drack upp snabbast fick äran att bära älgmössan.


Turisten passade på att posa med Sherlock Holmes.


En liten avstickare till Wembley Stadium hanns med.


En del tid spenderades på tunnelbanestationer under dagen.


Många najsa pubar passerades.


Som av en tillfällighet prickades Londons bästa "Beer Garden" in!


Pregges tur att ta en runda.


Stämningen var på topp!


Boch var trots minen rejält laddad.


Firande av avklarad crawl på sista puben.


Gästlirare i älgmössa.

 

© Engelska 2020