Dag 4 - Sammanfattning och bilder

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Eftersom Wimbledon skippades under fredagen var det istället lördagen som gällde. Därför blev det riktigt tidig avfärd. Vädret var betydligt bättre denna morgon än morgonen före, vilket både var bra och dåligt. Bra i bemärkelsen att man slapp regnet, dåligt i bemärkelsen att fler förmodligen hade samma planer som EA-deltagarna. Via en kort tågresa, där tåget på vippen hanns med, var man i närheten av parken där kön till Wimbledon började. Oroväckande lite aktivitet pågick i området, vilket givetvis tolkades som ett bra tecken, dvs. att det var lite folk som satsade på att komma in idag. Den pessimistiske skulle dock tolka det som att alla andra var betydligt tidigare... På vägen till parken passade Clit på att visa sitt nya hus, en omväg på en kvart som förmodligen innebar att man fick köa en och en halv timme extra...

Väl framme i parken möts man av ett folkhav, Clit och Boch var dock säkra på att det inte var så mycket folk, visa av tidigare erfarenheter. Det hade snackats mycket om att köandet till Wimbledon var väldigt civilserat och välordnat, just denna lördagsmorgon var det dock bitvis lite kaotiskt. Stewards som säger till fok att stå still, medan folket ignorerar dem och väller framåt... Tur då att det delats ut officiella kökort med nummer, som kontrollerades av och till under hela kötiden, så att ingen kunde tränga sig före.

I ett försök att avskräcka folket gick stewards runt och gav pessimistiska prognoser för när man skulle komma in, vilket avskräckte en del, men givetvis inte Engelska (som ju aldrig går hem!). När det initiala kaoset lagt sig skickades en patrull bestående av Boch, Clit, Urin och Pregge iväg för att införskaffa frukost, medan Tourist och Daloo höll platserna i kön. För att underhålla sig i kön började Turisten och Daloo att passa en rugbyboll emellan sig. Efter ett tag kom en lite kille på en 8-10 år och frågade om han fick vara med, och givetvis fick han det. En halvtimme senare höll passandet fortfarande på, ingen ville ge sig...

Med frukosten ankom även lite bira, eftersom Bochen hade hotat med att lämna kön om han inte fick bira. Innan 8 knäckte därför Bochen sin första bira för dagen, och då kliade det för mycket i Turistens fingrar, så även han knäckte en... Tiden i kön började nu gå ganska långsamt, tur då att vädret var jammigt, kanske lite kallt på morgonkvisten. Eftersom det fanns gått om tid över spelades lite top trumps, och tävlingen i tärningsrull avgjordes också. En patrull skickades även till den lokala puben, för att kolla in Lions match mot Australien (i rugby, där Lions är de bästa spelarna från de brittiska öarna). Puben var dock så fullsmockad att endast Clit, som var mest intresserad, stannade kvar. Som kompensation för att Clit uteblev från kön under lång tid kom han tillbaka med rejält med bira!

Framåt förmiddagen dukades det upp för Pimms och lemonad, den klassiska Wimbledon-drickan. Givetvis serverade Clit den med de obligatoriska frukttillbehören. Hela Pimmsflaskan hanns sedan med att bli uppdrucken innan köandet var över. Vädret hade nu blivit riktigt kalasjammigt, med sol, blå himmel och varmt i luften. Det var därför läge att börja hinka bira för att hålla vätskebalansen, dock utan att bli för berusad. Sakta men säkert rörde man sig framår i kön, men med ungefär hundra meter kvar blir det till slut totalstopp. Max antal har släppts in på området... Den kvarten det tog att spana in Clits hus hade förmodligen gjort att man kommit in innan stoppet. Nu gällde det att folk måste gå ut för att fler ska få komma in. Och det gjorde folk också, och efter lite drygt åtta timmars köande lyckades EA-deltagarna komma in på området.

Dagens enda svensk var Johan Brunström, som skulle spela i mixed-dubbel. Denna match var redan igång när man kom in på området, och stegen styrdes snabbt mot bana 16 där matchen pågick. Ivrigt påhejade av Engelska lyckades Brunström med partner därefter vinna matchen! Stegen styrdes sedan mot Henman Hill, kullen där folk hänger och kollar matcher på storbilds-TV. För Engelska var det dock mot Bochs mobil uppmärksamheten riktades; livescore från BoIS bortamatch mot Sundsvall. Två gånger jublades det frenetiskt när Frippe gett BoIS ledningen, men glädjen blev inte långvarig... Och när Sundsvall på övertid avgjorde matchen blev Bochen så sur att han huttade sin mobil, som träffade en ölburk, som i sin tur fick hål på sidan...

Försök gjordes att hitta lite mer tennis att kolla på, men det var antingen ointressanta matcher eller långa köer för att komma in till banorna. Därför blev det istället en runda Pimms, och sedan avfärd mot Wimbledon village. Där väntade årets pubrunda, en Wimbledon 16! Den handlar om att på fyra timmar besöka 8 pubar två gånger var, och givetvis dricka på varje pub. Originalet är en Wimbledon 8, och då besöks alla pubarna endast en gång. I originalet dricks det för övrigt en pint på varje pub, medan det i Wimbledon 16 dricks efter vad ett tärningskast visar; 1 för en halvpint låg-alkohol-lager, 2 för en halvpint av den starkaste lagern på tapp, 3 för en halvpint Guiness, 4 för en halvpint sunkig engelsk ale, 5 för en halvpint engelsk cider och 6 för en hel pint lager. Med tanke på den långa dagen fanns det diskussioner om att bryta rundan efter ett varv, men väl igång kördes det vidare på det andra varvet.

Under rundan deltog förutom EA-medlemmarna även ett gäng bekanta till Clit och Boch. Utanför en pub ställdes en förbipasserande mot väggen för att avgöra i vilken ordning som pubrundedeltagarna såg svenskast ut. Föga förvånande placerades Turisten med sitt ljusa blonda hår i toppen. Lite mer överraskande var att Daloo, som inte har någon utländsk släkting, ansågs se minst svensk ut... Då ska man komma ihåg att alla inte ens var svenskar som bedömdes. Detta var ett hårt slag för Daloo, som kan ha varit lite hård mot "juryn" efter bedömningen.

Under rundan avgjordes även ölhävningen, med ett nytt och sofistikerat system. Detta bidrog till att tempot kunde hållas upp i början, men framåt slutet började den långa dagen och det stora alkoholintaget göra sig påmint. För alla utom Turisten tog det stopp på näst sista puben, det gick inte att få ner mer bira. Redan innan denna tidpunkt hade tidsplanen gått åt skogen... Turisten kämpade dock sig igenom det hela, men missade som sagt tiden. I slutet av rundan separerades Pregnant från övriga i samband med ett toalettbesök, och då han inte lyckades hitta tillbaka beslutade han sig för att själv ta sig tillbaka till Clits hus. Detta ansågs inte vara en bra idé av övriga, och för att återförenas krävdes en hel massa telefonsamtal och letande med en taxi... När väl Pregnant upphittats fortsatte taxin mot Clits residens. Färden var inte den mjukaste, vilket särskilt påverkade Daloo som blev spyfärdig. Taxichaffisen han precis stanna och släppa av Daloo innan spyan kom, och det var med hjärtat i halsgropen hann slapp torka spya i bilen.

Väl hemma hos Clit var det sedan bara sömn som gällde, och i och med detta avslutades öltävlingen under EA13.Resultat öltävlingen dag 4

Drucken öl
Clit: 8,15 l
Urin: 8,49 l
Daloo: 8,99 l
Pregnant: 8,65 l
Boch: 9,09 l
Tourist: 9,84 l

Straff
Clit: 0,20 l
Urin: 1,20 l
Pregnant: 0,80 l
Boch: 0,60 l
Tourist: 0,40 l

Filmklipp


Det var ganska många som ville se på tennis denna lördag.


Äntligen lite tennis efter allt köande.


Lite mixed-dubbel med Johan Brunström.


Jamming inne på Wimbledonområdet.


Pimms på Henman hill.Bilder


Solen hade knappt stigit upp när Engelska tog plats i Wimbledonkön.


Det var faktiskt ganska många andra som också var tennissugna.


Clit hade inte riktigt kommit igång än.


Dags för Pimms!


Kön tycktes aldrig ta slut (kan den måhända ha varit en fraktal?).


Engelska uppskattar regler, därför kändes det bra att det fanns sådana! (klicka på bilden för högre upplösning)


Öl behövdes i värmen.


Pimmsbaren öppen.


Clit var nöjd med att ha kommit in på området.


Sidbyte i den heta mixed-dubbeln.


Efter ett halvt dygns köande (nästan) var det givetvis tummen upp när det blev lite tennis.


Vädret var sjukt jammigt.


Bochen dricker öl och följer BoIS.


Henman hill.


Solen skiner i England, det finns bara inte!


Pubcrawltime, tärningen bestämmer vad som ska drickas.


Givetvis var det party under crawlen.


Det var inte bara minnesbilderna som var suddiga efter crawlen, tydligen fotona också...


Förmodligen en djup diskussion.


Snacka om att jamma i gräset!


Engelska tillsammans med årets gästlirare 2013.


Stämningen var verkligen på topp!


Varför är skyltdockan utanför skyltfönstret?


Mot slutet av crawlen sjönk humöret...


...förutom för de två som fixade alla 16 stoppen!

 

© Engelska 2020