Sammanfattning dag 3 (Fredag)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

På den tredje dagen var det dags för den stora pubrundan. Förra England Away var det Monopoly Pub Crawl som gällde, men i år var det den av Clit uppfunna British Open Pub Crawl. Precis som i golf var det 18 (vatten)hål som skulle besökas, precis som i British Open var det en Links bana, och precis som i golf var det nio hål på utvägen och nio på tillbaka vägen. Alla pubar låg i Themsens närhet, och mellan varje pub korsades Themsen på en ny bro, det betyder att samma broar utnyttjades en andra gång på tillbakavägen. För att verkligen understryka att deltagarna skulle ut på en golfrunda hade man styrt ut isg i riktiga golfkläder, kompletta med keps och handske, med andra ord bara klubborna som fattades! Under dagens och kvällens gång var det en hel del folk som kommenterade utstyrseln, egentligen konstigt att det inte var fler, hur ofta är det liksom 6 golfer boys vandrar genom centrala London?

Morgonen inleddes med en bussresa till första puben, där dagens första gästlirare mötte upp. Denne man hade tagit ledigt från jobbet för att kunna hänga med på pubrundan, något som han tog väldigt allvarligt på. Han gav med andra ord ett väldigt rutinerat intryck. Det skulle dock visa sig lite senare under kvällen att detta intryck var felaktigt, då han blev full som ett ägg och missade sista puben... Totalt hade deltagarna sex stycken kepsar, men av dessa var 5 normala vita golfkepsar och en blå lite fjolligare variant. Här var tanken att den som sist dricker upp sin öl på varje pub ska få äran att bära tjejkepsen. Vidare togs beslutet att det endast var tillåtet att dricka öl med handen som var klädd med handsken, som satt på vänsterhanden för de högerhänta och tvärtom för de vänsterhänta. Brott mot denna regel gav den som upptäcker det rätt att slå förbrytaren i ansiktet med handsken!

I början av pubcrawlen blir deltagarna stoppade av ett gäng tjejer och en kille med en TV-kamera. De vill få EA-gänget att ställa upp i en tävling, där det gäller att blåsa upp en ballong och vara snabbast att få den att smälla. Vinnare av denna historia bli Jonta Urin! För kameran påstår tjejerna att vinnaren ska få en iPhone 4, men detta har de innan kameran slogs på avslöjat endast vara bluff. Och tur var det, för deras tävling var inte rättvis. Ballongerna som delades utvar av olika form, vissa runda och andra avlånga, dvs. olika svåra att få att smälla.

Årets pubcrawl genomfördes under betydligt trevligare väder, jämfört med förra årets crawl. Tempot var betydligt mer chill också, det var med andra ord möjligt att njuta ordentligt av varje öl. Första halvan av pubcrawlen avgjordes med halfpints, för att det skulle vara möjligt att klara av hela rundan. Under första halvan genomfördes också grundomgångarna i ölhävningstävlingen. Det första matstoppet genomfördes på MacDånkan. Mest minnesvärt från detta stopp var när Urin skulle beställa. Han hade svårt att kommunicera att han ville ha en hel meny, försökte med att säga att han ville ha "stripes", vilket expediten inte förstod... Till slut rycker Bocken in och hjälper till, expediten får då intrycket att Urin är utvecklingsstörd och behandlar honom därefter! Stackars Urin...

Dagens billigaste runda fick Daloo ta hand om, eftersom han snuvades på denna under förra årets crawl (puben stängd). Puben var en av Clits absoluta favoritpubar, förmodligen både beroende på prisnivån, men även den ovanliga miljön med en pub nere i katakomberna, se bilderna från pub nummer 5 nedan.

Dartsfinalen avgjordes på puben Porters Lodge, som lite specialiserat sig på darts. Finalen mellan Tourist och Daloo blir ingen uppvisning i bra darts, men den blev åtminstone spännande. Dagens andra matstopp genomfördes sen på Subway, dagens nyttiga inslag! På Bavarian Beerhouse börjar sedan rundan på riktigt. Då dyker mångder med gästlirare upp och det är dags att börja dricka hela pints! Clit gör en klassisk EA och beställer massor med olika sorters öl. På just denna pub kallades detta för en Bavarian Brew Experience. En av sorterna som serveras visar sig vara en Weissbier, och denna är ingen sugen på. I klassisk EA-anda anordnas därför en lottning, och den som drog nitlotten var Clit. Det var ingen brådska, men att chilla för länge fanns det ingen tid för. En relativt snabbt sänkt Weissbier sänker därför Clits humör för ett tag. Som tidigare nämnts var det alltså från och med nu hela pints som gällde, de enda undantagen var Daloo, som körde en halfpint puben innan semifianlen i ölhävningen för att vara fräsch, och Pregnant som tyckte att det tog för lång tid på en pub och därmed beställde in en extra halvpint, utöver den pint han redan druckit. Slutligen ska det även nämnas att Bocken körde på en stein på Bavarian Beerhouse, dvs. en dubbel pint!

Kvällen flyter sedan på av bara farten. En av pubarna, The Swan at the Globe, kommer man överens om att inte tala med varandra överhuvudtaget. Detta måste ha sett väldigt konstigt ut för övriga besökare... Till semifinalen i ölhävet beställer Bocken en mörk öl, detta endast eftersom den hette Half/half, dvs. 50-50, Bockens motto i all betting. Det visade sig dock inte vara en fördel i ölhävningen.

Tidsschemat hölls väldigt bra under kvällen, ända tills en pub. Här passade nämligen Clit på att agera wingman till en av gästlirarna, som satsade på lite hederlig raggning. Detta tog väldigt lång tid, och under tiden passade Urin på att dra alla skämt han kunde om trätupparna som fanns på uteserveringen. Finalen i ölhävningen utförs på en av Clit speciellt utvald pub, nämligen den han tycker sämst om på rundan! Ölhävningen fick den önskade effekten, och stoppet blev relativt kort.

Då man nu låg efter tidsschemat började pubarna mot slutet av rundan att stänga. På t.ex. båten Tattershall Castle nekas man först att bli serverade i en bar, dvs. rundan håller på att sluta i fiasko. Som tur var lyckas man bättre i en av de andra barerna i puben. Den sista puben var sedan tänkt att vara samma som den första puben. Här blir det dock kalla handen på riktigt, trots att Clit bönar och ber och lovar att alla ska dricka riktigt snabbt. Inget hjälper dock, men man får tipset om The Fire Station, en pub som har öppet längre. Delar av gänget beger sig därför dit, och den är öppen! Rundan kan avslutas. Vid det här laget har gruppne splittrats, men mirakulöst nog lyckas de flesta få tag i informationen om de ändrade planerna och man sammanstrålar på sista puben.

Tillbaka hem till Clit blir det sedan en taxiresa. Clit, Boch och Pregnant gör där ett besök på den loakla Tiki-baren, speciellt Clit är sugen på en Bahama-Mama. Daloo, Urin och Tourist är mindre sugna på detta, istället besöker man den lokala indiern och handlar lite öl att avnjuta hemma, trots att man bönar och ber får man dock inga deals! Kvällen avslutas sedan lite avslaget med Rednex och "The way I mate" i soffan...

I öltävlingen är det Bocken som vinner dagen, med ett nytt dagsrekord. I totaltävlingen är det Clit och Tourist som gör ett litet ryck. Daloo tappar sin tätposition, p.g.a. både mindre drucken öl och mer pissande.

Resultat öltävlingen dag 3

Drucken öl
Da Bock: 9,905 l
Tourist: 9,335 l
Urin: 9,335 l
Clit: 9,05 l
Daloo: 8,765 l
Pregnant: 8,55 l

Straff
Urin: 2,00 l
Pregnant: 1,60 l
Daloo: 1,20 l
Clit: 0,60 l
Da bock: 0,60 l
Tourist: 0,40 l

Ställning
1. Tourist 19,875 l
2. Clit 19,71 l
3. Daloo 18,515 l
4. Da Bock 18,465 l
5. Urin 16,905 l
6. Pregnant 15,40 l

Total mängd drucken öl efter 3 dagar
118,87 lPubcrawlen i bilder och filmer

Innan första puben

Tourist och Urin är laddade inför vad som komma skall. Lägg märke till det jäsiga vädret!!!


Buss på väg mot första puben. Tourist passar på att spana in vad det finns för bets att lägga idag.


Pub 1 - The Hole in the Wall

The Hole in the Wall I.


The Hole in the Wall II.


Clit njuter av dagens första öl.


Vandring mot dagens första bro.


Det var verkligen pangväder I. I bakgrunden skymtar London Eye.


Det var verkligen pangväder II. Nu skymtas den första bron!


Bro 1 - Golden Jubilee Bridge 1

Golden Jubilee Bridge 1 I.


Golden Jubilee Bridge 1 II.


Utsikt från överfarten. Ganska daasig färg på Themsens vatten....


Pub 2 - The Ship & Shovel

The Ship & Shovel.


Bro 2 - Golden Jubilee Bridge 2

Golden Jubilee Bridge 2.


Än så länge är det tummen upp för Urins del, eller är det Parnevik?


Ursprungsplanen var att pub nummer 3 skulle bli denna, men de serverade inte öl...


Hade det varit 10 pubar senare hade oddsen varit låga för att någon hade blötat ner sig!


Tourist ser förvånansvärt naturlig ut! (Till skillnad mot Urin)


Pub 3 - The Riverfront

The Riverfront.


Ölhävningens första runda avgjordes på The Riverfront. Innan tävlingen började hölls en presskonferens för den samlade världspressen...


Vov!


Bro 3 - Waterloo Bridge

Waterloo Bridge.


Pub 4 - Walkabout Temple

Walkabout Temple.


Pub 5 - Ye Olde Chesire Cheese

Ye Olde Chesire Cheese.


Än så länge är det idel glada miner.


Denna pub var belägen i katakomberna.


Hela gänget samlat på bild.


Bro 4 - Blackfriars Bridge

Blackfriars Bridge.


Pub 6 - The Founder's Arms

The Founder's Arms.


Klassisk Jonta Urin!


Bro 5 - Millenium Bridge

Millenium Bridge I.


Millenium Bridge II.


Nästa pub skymtades från bron.


Obligatoriskt på denna plats?


Pub 7 - The Samuel Pepys

The Samuel Pepys.


Bro 6 - Southwark Bridge

Southwark Bridge.


Pub 8 - The Anchor

The Anchor.


Turisten laddar inför sista grundomgången i ölhävningen som alldeles strax ska avgöras.


Bocken: "Kom hit om du vågar!"


Dagens gästlirare Tollet visar vad han tycker om klassen på ölhävningen så långt!


Bro 7 - London Bridge

London Bridge.


` Bonuspub - Porters Lodge

Porters Lodge.


Pregnant poserar framför kameran.


Innan det var dags för nästa pub hanns ett besök utanför Clits jobb med!.


Pub 9 - The Bavarian Beerhouse

The Bavarian Beerhouse.


På Bavarian Beerhouse fanns det möjlighet att beställa Steins, dvs. en dubbla pints. Endast Da Bock testade på detta!


Turistande framför Towern.


Bro 8 - Tower Bridge

Tower Bridge I.


Tower Bridge II.


Tower Bridge III.


Tower Bridge IV.


Pub 10 - The Horniman at Hays

The Horniman at Hays.


Daloo utnyttjade tvåhansfattning för att effektivt få i sig ölen.


Bro 9 - London Bridge

London Bridge I.


London Bridge II.


Turisten med turistiga Tower Bridge i bakgrunden, en riktig turistbild.


Pub 11 - The Banker

The Banker I.


The Banker II.


Bro 10 - Southwark Bridge

Southwark Bridge.


Solen på väg ned.


Pub 12 - The Swan at the Globe

Bild inifrån The Swan at the Globe.


Bro 11 - Millenium Bridge

Millenium Bridge.


Tourist och Daloo, still going strong.


Pub 13 - The Centre Page

The Centre Page I.


The Centre Page II.


Denna pub var tillägnad The Hoff (David Hasselhoff).


Såhär glad ser Bocken ut då han nyss blivit utslagen ur ölhävningen i semifinal.


Mr Cool?


Förmodligen har Tourist nyss fått veta att han inte får pissa utan straff än på ett tag!


Pregnant spanar in den mysiga röda ljuskällan.


Ihopsamling för avfärd till nästa bro och pub.


Bocken drar iväg en claim.


Bro 12 - Blackfriars Bridge


Pub 14 - Studio Six

Studio Six.


Tourist pekar ut hur mycket öl han själv tycker att han har druckit så här långt under dagen.


Urin får sig en slap.


Bro 13 - Waterloo Bridge


Pub 15 - The Princess of Wales

The Princess of Wales I.


The Princess of Wales II.


Daloo stod för det mesta av dokumentationen från pubrundan.


Bocken passade på att ta sig en svängom med det rutinerade klientelet.


Appropå rutinerat klientel! Frågan man bör ställa sig är vad som precis har hänt med Bocken.


Clits glasögon, här burna av Urin, försvann under kvällen, till Clits stora förtret.


Bro 14 - Golden Jubilee Bridge 2

Golden Jubilee Bridge 2.


Passering av bron.


Pub 16 - Las Iguanas

Las Iguanas.


Diskussion om lagliga och illegala slaps!


Bro 15 - Golden Jubilee Bridge 1

Golden Jubilee Bridge 1. Till vänster i bild skymtar nästa pub (dvs. The Tattershall Castle, på båten)


Pub 17 - The Tattershall Castle

The Tattershall Castle.


Bocken, fortfarande spik nykter...


På vandring mot sista bron och sista puben, med Clit i täten.


Tourist passa på att fatsna på ytterligare en turistbild.


Bro 16 - Westminister Bridge

Big Ben, precis vid Westminister Bridge.


Clit passar på att tömma blåsan i buskarna.


Passering av bron.


Pub 18 - The Fire Station

Bocken säger eöh, eöh, eöh...


Clit funderar på hur pubcrawlen kan förbättras.


Bilder efter pubrundans avslutande

Taxiresa hemåt. Clit får sig en kick av personen med de tjusiga strumporna och de håriga benen, vem kan detta tänkas vara?


Urin somnade ganska snart efter hemkomst.


Tourist fotar sitt maghår, varför?


Avslutningen av dagen hemma i soffan.

 

© Engelska 2020