Sammanfattning dag 4 (söndag)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Den fjärde dagen av årets England Away innebar den största utmaningen, man skulle nämligen som tidigare nämnts försöka sig på att klara ”The Monopoly Pub Crawl”. Meningen är att man ska besöka alla gatorna på den engelska versionen av brädet och dricka något på en pub på varje gata. Specialrutor som chans och vattenverk är undantagna. Totalt blir det 26 stopp. Normalt sett försöker man sig på att göra det här på en lördag, eftersom pubarna då i allmänhet har öppet, och dessutom öppnar tidigare och håller öppet längre. En söndag visade sig innebära att första puben öppnade en timme senare än vanligt, och farhågor fanns att de sista pubarna dessutom skulle stänga typ en timme tidigare än på lördagar. Lägg därtill att det var lite osäkert om alla pubar skulle vara öppna överhuvudtaget. Clit hadeägnat tid åt att göra lite research och tillsammans med rekognoceringen från gårdagen var han hyfsat säker på att de flesta pubarna skulle vara öppna, även om vissa frågetecken återstod. För att inte låta detta vara något hinder så packades ett gäng backup-öl ner i en ryggsäck, där tanken är att dessa skulle kunna ersätta en stängd pub (givetvis återstår kravet att ölen ska drickas på rätt gata!). Ett större orosmoln var emellertid om hela rundan skulle hinnas med. Clit har tidigare försökt sig på spektaklet, och misslyckats, trots att dessa försök gjorts på lördagar…

Den tidiga gårdagskvällen gjorde susen för humöret denna söndagmorgon, och med en stadig frukost baserad på bönor ägg var det fyra tappra som lämnade Clits hus. De övriga två, Bocken och Turisten, hade lämnats hos Bocken efter darten föregående kväll, och farhågor fanns att de skulle vara bakis och eventuellt sinka ner laget under pubrundan. Som tur var så var dessa farhågor obefogade. En tunnelbaneresa, en bussresa och en promenad senare var man på plats utanför den första puben (Old Kent Road) och hängde på låset. Förutom Engelska var det en rutinerad herre i permobil som också ville ha en tidig söndagsöl, om denne man fortsatte på pubcrawlen är dock oklart. Sen tidigare var det uppgjort att det inför varje pub skulle utses en man som direkt går till baren och beställer en runda, medans de som behöver uppsöka dass gör det. Denna taktik visade sig fungera ruskigt bra hela dagen igenom. Då tidsplanen var tajt hade det bestämts att dassbesöken under dagen skulle vara fria med avseende på öltävlingen. Appropå tävling så återstod hela ölhävningen, och denna skulle därför avgöras under pubcrawlen. Ganska bra idé, då det skulle snabba på drickandet på vissa pubar (formatet var en utslagstävling där en man åkte ut i varje runda). Vidare ska det nämnas att det endast behövde drickas en halvpint på varje pub.

Förutom att dricka på varje pub var målet att få det medtagna monopolbordet signerat och ta ett foto utanför varje pub. Detta kan låta lätt, men då promillehalten stiger i blodet kan det bli lite lurigt att ha koll på, vilket det mycket riktigt blev… De första pubarna avverkades i snabb takt utan större missöden. Vädret denna söndag var underbart, och på den andra puben var det till och med läge för att jäsa lite i solen på en uteservering, i december! Som tidigare nämnts var tomteluva obligatorisk klädsel, men även BoIS-halsduk var ett måste. Utöver detta fanns en pingvindräkt medtagen, denna förärades den som drack långsammast på pubarna. Då den var lite krånglig att byta gjordes detta inte för varje pub, utan det blev någon form av medelvärde som fick avgöra vem som skulle ha dräkten när det var dags att byta. Slutligen fanns det också en älgmössa, och den gick till personen som drack snabbast, där skedde dock bytet efter varje pub. Vidare fanns det möjlighet att vinna gator, genom att dricka snabbast på en gata, och vann man alla gatorna i en grupp vann man möjligheten att bygga hotell. I praktiken innebar det ingen vinst mer än evig ära.

Med de förutsättningar man utgick ifrån skulle åtminstone 2 timmar tas in gentemot originalplanen, och i början gick det bra att ta igen tid. Därför fanns det även tid till att spela semifinalerna i biljardtävlingen på en pub, då denna tävling släpade efter. På Marylebone station började det gå emot för första gången. Originalpuben var stängd, men som tur var hittades ett alternativ precis bredvid. Detta stopp var lämpligt att även äta vid, då det låg en Burger King precis i närheten. De anställda vid detta snabbmatshak var dock inte införstådda med att Engelska hade bråttom… Dessutom ansåg Clit att det var läge att spela finalen i biljardtävlingen, vilket i och för sig var smart för att det senare inte fanns så många biljardbord tillgängliga. Lägg därtill att när väl puben lämnas väntar den längsta transportsträckan. Normalt tar man bussen, men det verkade inte dyka upp någon när man stod och väntade. Planer fanns för taxi, men det visade sig kosta alldeles för mycket, ruskigt för mycket. Men ungefär i detta läget så vände det, bussen kom och med målmedvetenhet i blicken avklarades varje pub snabbt i fortsättningen.

I Mayfair, den finaste gatan, tyckte Clit att detta skulle tas i åtanke, och han tog därför rundan och ersatte ölen med Champagne. Sjukt lyxigt, och olikt Engelska. Ett par pubar senare tackade man hjärtligt att backup-ölen var medtagen, detta eftersom alla pubar kring Pall Mall var stängda. Detta togs hårt av speciellt Clit, då detta var en av hans favoritpubar. Den stora frågan var nu hur man skulle göra med signeringen av spelbrädet, men det löste sig när det helt plötsligt dök upp ett gäng på den annars öde gatan. Detta var egentligen ganska märkligt, puben man stod utanför låg nämligen i en mörk gränd! Men i alla fall gick dessa nykomlingar med på att signera brädet och Engelska kunde fortsätta sin runda.

Vad som exakt hände härefter börjar bli lite klurigt för deltagarna att komma ihåg. Det man mins är mest det effektiva genomförandet: snabbt in till baren, beställa, dricka, snabbt ut. Detta visade sig vara väldigt tidseffektivt och när den sista puben slutligen nåddes hade Engelska slagit den utsatta tidsplanen med mer än de behövliga två timmarna, förmodligen åtminstone någon timme till. För att fira att det hela till slut hade avklarats togs en hel pint på sista puben, och Turisten firade ännu mer vid hemkomst och satte i sig en öl till…

Sammanfattningsvis kan man tacka Clit för att det hela lyckades. Han hade hela tiden stenkoll på vart man skulle, till skillnad från övriga som mest koncentrerade sig på att lyckas följa efter honom. Det hela var i alla fall en upplevelse, och man fick verkligen se stora delar av London. Den speciella känslan som uppstod när det fanns en tid att jaga var dessutom inspirerande. Sjukt kul i alla fall och något som rekommenderas att testa på, företrädesvis på lördagar då så att man slipper stressa.

Hemresan från den sista puben är höljd i dunkel för de flesta deltagarna. Tyngst var det nog för Bocken, som skulle upp tidigt på måndagsmorgonen och jobba. Även Clit skulle jobba, men han tog åtminstone ledigt fram till lunch. Övriga deltagare skulle flyga hem på måndagkvällen, och hela måndagen ägnades åt att återhämta sig från söndagen. Slutligen kan man konstatera att England Away 2010 blev sjukt lyckad!

Bilder


Pregnant testar pingvindräkten innan avfärd.


Urin är spänd och laddad iför vad som komma skall.


Vädret är i alla fall kalas med tanke på årstiden I.


Vädret är i alla fall kalas med tanke på årstiden II.


Första puben.


Första rutan signeras med vem som bjöd rundan, vem som var snabbast och långsammast med att dricka.


Turisten blir den första att ta på sig pingvindräkten.


Mat för en pingvin!


Billig brutta/bruttor?


Turisten var sjukt imponerad av denna pub, vid Liverpool Street Station.


Bocken i älgmössan.


Stopp nummer 6.


Semifinal i biljarden på ett sjukt dassigt biljardbord...


Stopp nummer 10.


Sjukt dassigt erbjudande för att vara i Mayfair.


Champagne i Mayfair. Stekigt värre.


Daloo med kollega!


Skål med backup-ölen till den stängda puben vid Pall Mall.


Stopp nummer 15.


En bartender signerar monopolbrädet.


Trots att det stressades en hel del under rundan fanns det alltid lite tid för att sitta ner och avnjuta ölen.


Pose vid Picadilly Circus.


Nya rön i frågan hur många Engelskamedlemmar frå det plats i en engelska telefonkiosk: 5 tydligen!


En gruppbild på näst sista puben, vilka de övriga nissarna är (förutom Engelskamedlemmarna) är oklart.


Nattamat vid hemkomst.


Efter en Monopoly Pub Crawl händer det lätt att man bara däckar vid hemkomst.

 

© Engelska 2020