England away 2008 - Tiokampen

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

I år är det andra året vi kör den stora tiokampen. Förra året led tävlingen av en del barnsjukdomar, som vi hoppas ska vara avhjälpta till i år. Då årets resa dessutom är lite längre hoppas vi på att kunna avnjuta grenarna i ett något lugnare tempo. Samtliga resultat från förra tävlingen går att hitta under förra årets England Away. Regerande mästaren DaLoo får nog det svårt att försvara sin titel, då övriga har längtat nästan ett helt år för att få revansch. I årets tävling byts dessutom en deltagare ut, CH da Bock ersätts av Oskar the Tourist.


Grenar
  1. Öltävlingen
  2. Biljard
  3. Dart
  4. Ölhävning
  5. Top Trumps
  6. Rodd
  7. Poker
  8. Betting
  9. Bowls
  10. Straffläggning

Öltävlingen
Den allra mest klassiska och originella tävlingen. Går ut på att dricka så mycket öl som möjligt under resan, samtidigt gäller det att inte besöka dasset för ofta. Fullständiga regler hittar du här. Storfavorit i denna deltävling är DaLoo, efter sina tidigare segrar i just denna gren. Vem som är störste utmanare är svårare att sia om. Urin brukar sikta högt, men förlorar ofta kampen i pisserännan, Clit låg med bra förra året med vek ned sig under sluttampen, utan den som ser farligast ut av utmanarna är nog nykomlingen Oskar the Tourist, som med lite nybörjartur kanske kan ta hem tävlingen.


Biljard
En av de mest överraskande grenarna förra året, då Urin och Pregnant möttes i finalen. Dessa herrar kommer antagligen att kämpa för att göra bra ifrn sig i år också, men favorit frå vi nog utnämna Clit till.


Dart
Förra årets vinnare CH da Bock ställer inte upp i årets tävling, och det lämnar därmed fältet öppet för utmanarna att ta för sig. Och av dem är nog Clit allra mest sugen på att ta hem grenen. Han har grämt sig över förra årets finalförlust i nästan ett år nu, och håller han bara nerverna understyr kommer han nog kasta hem titeln.


Ölhävning
Den allra jämnaste grenen förra året var nog ölhävningen, vars final efter videorepriser dömdes oavgjord förra året. De båda kombattanterna, da Bock och DaLoo, möttes även under Engelskas julfest förra året, och då var DaLoo överlägsen. Och eftersom da Bock nu inte deltar kan det väl inte bli annat än en ny seger för DaLoo? Men givetvis finns det även utmanare, där Clit och Oskar på förhand ser vassast ut.


Top Trumps
En avslappnad och chillad gren som gjorde stor succé förra året. Då avgick Clit med segern, med DaLoo hack i häl. Till årets tävling har Urin lovat att skärpa till sig, efter en del katastrofala beslut förra året. Det är dock svårt att bedöma de tävlandes dagsform i den här grenen, utan man får gå på förra årets resultat och utse Clit och DaLoo till favoriter.


Rodd
En väldigt chansartat gren där förutsättningarna kommer att spela enormt stor roll. Förra årets etta och tvåa rodde tillsammans i den ena båten, och trean, fyran och femman i den andra. På grund av denna osäkerhet utses inga favoriter. Förra årets vinnare blev da Bock, och därmed blir det någon ny som vinner grenen i år.


Poker
Förra årets tävling blev ganska skrällfylld, då Pregnant slog ut favoriter på löpande band. Han lyckades med ett lurigt och okonvetionellt spelsätt ta sig ända till heads-up mot DaLoo, där han efter en seg kanp dock fi se sig besegrad. Favorit i årets tävling måste vi nog ändå utse Clit till, som är den som spelar Poker seriösast, kanske beroende på att han pluggar statistik och därmed tar med sig denna kunskap in i spelet. Han ska dock akta sig för DaLoo, som nog är en av få som sitter på plusstatistik mot honom. Och så har vi som sagt Pregnant, som verkligen aldrig vet var man har.


Betting
Denna gren blev inte riktigt så bra förra året som det var tänkt att den skulle bli. Då körde vi med riktiga pengar och vandrade ner till vadlagningsbutikerna och spelade, i år har vi dock ändrat koncept och kör med låtsaspengar och hoppas på mer vågat spel. Tävlingen kommer att skötas via hemsidan och kan följas här. Clit, som avgick med segern förra året, är favorit även i år.


Bowls
Årets nykomling, som tar plats i stället för bowling. En ny bekantskap för samtliga deltagare och är nästan omöjligt att utse någon favorit. Bollkänsla och vinnarskalle är dock något som kan vara bra att ha, och därmed utses Clit till favorit även här.


Straffläggning
Förra året vann DaLoo finalen mot storfavoriten da Bock. I årets tävling deltar istället Oskar the Tourist, och han får nog ta på sig att bära favoritskapet. Till skillnad mot Bocken kommer han inte att enbart förlita sig på att göra mål på sina straffar, utan även satsa fullt ut på att rädda de han får emot sig. Men även DaLoo vill nog ha ett finger med i spelet när segraren ska utses.


Pris
Vandringspriset i tävlingen är en engelsk flagga, som vinnaren får inteckna. Denna flagga har under årets innehafts av mästaren DaLoo.


Odds
I England kan man spela om allting, och detta är något Engelska värnar om. Därför anordnas självklart vadslagning. Följande odds gäller (för vinst i hela tiokampen):

Clit Eatswood1,90
Stolle DaLoo3,20
Oskar the Tourist3,90
Jonta Urin10,00
Ivar the Pregnant100,00
 

© Engelska 2020