Sammanfattning dag 1 (torsdag)

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 22

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets England Away började som vanligt med en förfest, dock var deltagandet på denna något lågt. Dock lagades det som vanligt bönpizza, och säsongens speciella smakvariation bestod av grön paprika, och frågan är om inte detta var den godaste varianten hittills. Med bönpizzan färdiggräddad väntade sen alkisfilmen, och lagom till det var dags att dra igång denna rulle dök Jonta Urin upp, som förfestens andra och sista deltagare, innan dess hade Daloo kört på ensam. Filmens centrala budskap, att det är du som gör festen och inte alkoholen, ta varannan vatten och slutligen att sluta drick när du har som allra roligast, började åter snurra i hjärnorna samtidigt som de första ölen för kvällen förtärdes.

Totalt var det fyra tappra från Sverige som skulle ta sig till England. Eller egentligen var det bara tre, för Turisten startade son resa från jobbet i Danmark. Där hade han passande nog sett till att införskaffa lite öl och dansk husmanskost för att de emot sina kollegor när de anlände med Öresundståget på Kastrup. Det blev dock endast Daloo och Urin som möttes av Turisten, Pregnant hade andra sysslor att stå i och fick ta ett senare tåg, vilket skulle leda till en del stress. Turisten höll vad han lovade, och mer därtill! Han var nämligen tidigt på plats och hade scoutat hela lufthamnen, han hade stenkoll på både toaletter, sittplatser, hissar, trappor och allt annat matnyttigt. Medan Pregnant inväntades blev det öl och Top Trumps, ända till Bängen körde ut oss ur terminalen med anledning av vårt öldrickande, tydligen var det inte tillåtet inne på Kastrup. Ungefär i den här härvan upptäcks att klockan blivit väldigt mycket, och ännu ingen Pregnant. En kik på boardingkorten gör gällande att det endast är 15 minuter tills vår gate stänger, och fortfarande ingen Pregnant. Ett snabbt meddelande till honom att skynda sig och sen beger sig de andra mot säkerhetskontrollen. Givetvis går det sjukt långsamt, och tiden bara rinner iväg. Väl igenom upptäcks att Easyjet givetvis avgår från den gate som ligger längst bort, oväntat? Nu inleds kvällens träningspass, Daloo drar iväg i högt joggingtempo, med Urin och Turisten i släptåg. Innan de är framme slår klockan över den utsatta stängningstiden, och en oro sprider sig hos de löpande. Denna oro ska dock inte bli långvarig, för väl framme vid gaten möts de av en jättekö, gaten har knappt öppnats… De tre tappra får istället ta av sig så mycket de kläder kan och slappna av, rejält svettiga och andfådda.

En 5-10 minuter senare dyker Pregnant upp, ännu mer andfådd och svettig... Anledningen till hans sena ankomst visar sig vara ett utfall över det svenska järnvägssystemets inkompetens. Ett växelfel strax innan Malmö central gjorde att hans tåg växlades in på godsbangården och inte till perrongen. Detta medförde en saftig försening som så när höll på att få honom att missa flyget. Vilken fiaskostart på EA2010 hade inte det blivit? Väl samlade lyckades de fyra sen äntra flyget och utan incidenter komma till England. Turisten och Daloo funderar på att ta en öl på flyget men bestämmer sig för att hålla sig till de verkligen räknas i öltävlingen, Urin och Pregnant håller dock inte igen utan sänker en var. Nu när England Away blir den kortaste någonsin gäller det att inte hålla igen.

Från Gatwick fortsatte resan med tåg till East Croydon och sedan spårvagn till Wimbledon. Väl där mötte Clit och Bocken upp, och med sig hade de öl, nämligen ett helt flak Fosters halvlitersburkar. Sjukt najs! Under högtidliga former ska där öltävlingen öppnas, men detta blir ett fiasko av sällan skådat slag (se videon…). Väl igång blev det dock precis som vanligt, nämligen sjukt najs. En runda till puben gjordes för en varsin pint och därefter blev det en tur till CH:s place för att spana in hans garage som ett par dagar senare skulle bli spelplats för årets darttävling. Stämningen är på topp, och det krökas så vilt att det trots den sena ankomsten ska märkas dagen efter...

VideoDen officiella öppningen av årets öltävling blev något fiaskoartad, trots att alla deltagare deltagit i öltävlingen förut.


Bilder


Årets bönpizza. Åter är de smala ränderna och man kan tydligt se den gröna paprikan.


Precis uttagen ur ugnen har den förlorat lite av sin skönhet, men den ser fortfarande förträffligt smarrig ut!


Urin, mes stora förväntingar inför årets resa, väntar på bussen.


På tåget från Lund till Kastrup passade Urin och Daloo på att lotta biljardtävlinegn. Grupp A blev tydligt en dödens grupp.


Turisten tog emot på Kastrup med en julöl i högsta hugg.


Han kände till Kastrups varje vrå som sin egen ficka!


Efter att ha sänkt en bärka på flyget var Pregnant och Urin rejält på G vid ankomsten på Gatwick.


Den korta tågresan från Gatwick till East Croydon sänkte tillfälligt stämningen...


Clit var som vanligt brakladdad när EA2010 officiellt skulle till att börja!


Turisten är förtvivlad, ölen dröjer!


Clit får akta sig, två Terminators som vaktar honom.


Resans första puböl ska till att bli drucken, i vanlig EA-anda hade 6 olika pints beställts (gissa vilken som var Guiness!).


Clit tagen med byxorna nere... Denna piss ska komma att visa sig bli ganska avgörande i den totala poängsammanräkningen!


Bocken är sjukt nöjd med sitt garage där det ska bli dartstävling. Även Pregnant ser ut att gilla vad han ser.


Turisten lyckades pricka trippel 20.


Lottning av dartstävlingen på G.


Clit, the one and only.


Bockens dass hade något väldigt exotiskt, en fontänkran!


Turisten smakar på det monopolspel Clit inhandlat inför den stora pubcrawlen som väntar.
 

© Engelska 2020