Matchrapport TFF - BoIS 5-0 (3-0)

Matchrapport - 25/8-06

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

1-0 Michael Mensah (4)
2-0 Michael Mensah (40)
3-0 Charles Anderson (43)
4-0 Jonas Bjurström (54)
5-0 Björn Westerblad (84)

Avslut på mål: 7-3
Avslut totalt: 13-10
Hörnor: 2-1
Publik: 3625
Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad

Laget:
Lee Baxter
--------------------------
Mikael Dahlgren
Anders Friberg
Pontus Segerström
Johan Norell (ut 85)
--------------------------
Kalle Corneliusson
Anti Okkonen
Morten Avnskjold (ut 46)
Valentino Lai (ut 46)
--------------------------
Jörgen Pettersson
Andreas Yngvesson

Avbytare:
Stojan Lukic, Bobo Bola (in 46), Johan Andersson (in 46), Robin Wikman (in 85), Jonas Lindh

Varningar: BoIS: Morten Avnskjold, Jörgen Pettersson, Pontus Segerström, Bobo Bola, Anders Friberg, Mikael Dahlgren
TFF: Dennis Melander, Jimmie Augustsson

Ja, vad ska man egentligen säga? Har svårt att i nuläget se något positivt med den här matchen. Fortsätter randigt att spela så här kommer det att dröja länge innan det blir något spel i den högsta serien igen. Redan i Trelleborgs första anfall hamnade försvaret i svårigheter och TFF låste fast bollen. Och givetvis lyckade de slut få in den i mål. Det var definitivt inte starten vi behövde, mot ett motståndarlag som endast släppt in fem mål på hela säsongen. BoIS borde i detta läge ha ryckt upp sig och kämpat till sista blodsdroppen, men det kan jag inte påstå att de gjorde. TFF var bättre i allt, försvaret med tidigare BoISaren Linus Malmkvist i spetsen plockade enkelt bort BoIS samtliga anfall, deras anfall oroade försvaret gång på gång och det blå mittfältet vann nästan samtliga andrabollar.

När tvåan satt bakom Baxter var det inte direkt någon överraskning, och när trean slogs in strax före pausvilan dog matchen totalt. Frågan man kan ställa sig är varför det gick som det gick? Det kan ju bero på att Andrew Kelly var borta på grund av skada, och att det nykomponerade mittbacksparet Friberg/Segerström inte var riktigt samspelta. Det kan också bero på misslyckade ingripanden av Baxter i målet, eller var vi helt enkelt utspelade? Jag stod och tittade på matchen från bortasupportrarnas läktare, och målen slogs in i andra änden av planen, så jag har därmed svårt att uttala mig om något av påståendena stämmer.

Till andra halvlek försökte i alla fall tränaren Patrik Johansson att göra något, ut gick Valentino Lai, som var totalt misslyckad, och Morten Avnskjold, som inte heller hade någon av sina bättre dagar, och in kom Bobo Bola och Johan Andersson. Med så många offensiva spelare på plan kan det ju gå hur som helst, men inte oroade man Trelleborgs försvar mycket mer för det. Istället för en randig reducering satte TFF fyran på ett mycket märkligt sätt: En frispark ute vid vänster hörnflagga, precis framför den stora BoIS-klacken, skruvas direkt i mål vid den första stolpen. Vad Baxter och försvaret sysslade med där tänker jag inte ens försöka uttala mig om. Frustrationen tycktes påtaglig hos Landskronaspelarna, och många drog på sig onödiga varningar. Som ett brev på posten kom femman strax innan slutet också. Total förnedring är vad det var.

Det ända randiga som höll klassen var bortastödet, omkring 500 tillresta försökte förgäves heja fram sitt lag. Trots att målen ramlade in med jämna mellanrum fortsatte klacken att sjunga på, pådrivna av mestadels folk från Västra Läktaren. I slutet av andra halvlek spreds dock desperationen på läktaren, och tyvärr var det någon som brände av en rökbomb. Bråk hängde i luften och polisen var inne på läktaren i flera omgångar. Vid slutsignalen vände delar av publiken laget ryggen, vissa räckte även ”fuck you”-tecken till spelarna. Engelska valde dock bara att stå tysta och inte göra något. Vissa av spelarna, bland annat Baxter och Pettersson, gick fram för att tala med klacken efter matchen. Tyvärr hörde jag inte något av vad som sades.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020