Matchrapport BoIS - Assyriska 4-1 (2-1)

Matchrapport - 29/8-06

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

0-1 Göran Marklund (2)
1-1 Morten Avnskjold (29)
2-1 Matthias Eklund (44)
3-1 Bobo Bola (63)
4-1 Johan Norell (68)

Avslut på mål: 6-5
Avslut totalt: 12-10
Hörnor: 6-2
Publik: 2706
Domare: Henrik Kristensen, Köpenhamn

Laget:
Lee Baxter
--------------------------
Mikael Dahlgren
Andrew Kelly
Pontus Segerström
Johan Norell (ut 78)
--------------------------
Kalle Corneliusson
Anti Okkonen
Morten Avnskjold
Matthias Eklund
--------------------------
Bobo Bola
Andreas Yngvesson (ut 60)

Avbytare:
Stojan Lukic, Bobo Bola, Johan Andersson (in 60), Valentino Lai (in 78), Jonas Lindh

Varningar: BoIS: Kalle Corneliusson
Assyrsika: Mohamed Qouda

Vad är det med BoIS? Varför är man inte på tårna när matchen startar? För andra matchen i rad släppte man ett mål i matchens absoluta inledning. I den här matchen ska laget dock ha all heder, då de faktiskt reparerade misstaget. Men frågan man kan ställa sig är ju, vad den här matchen var värd. Assyriska måste vara det sämsta laget som besökt IP i år. De verkar ha gett upp spelet helt, och jag skulle inte bli förvånad om de återfinns i division 1 nästa år. BoIS då, inte heller här visades något skönspel upp, men man vinner matchen med 4-1, så insatsen måste i alla fall bedömas som godkänd.

Matchen inleddes som sagt med att Assyriska gjorde 0-1. Under sitt första anfall hittar de med en djupledspass tidigare skyttekungen Göran Marklund, som placerar in den bredvid Lee Baxter i målet. Det märkliga med situationen är att både BoIS backlinje och Marklund verkade tro att det var offside, men när den assisterande domaren inte viftade med sin flagga måste anfallaren känt sig tvungen att fortsätta. Mardrömsstart och fler än mig befarade nog att det skulle rinna iväg än en gång. Långsamt tog i alla BoIS över spelet och ungefär halvvägs in i halvleken rivs Matthias Eklund ner i straffområdet, och den danske domaren pekade på straffpunkten. Fram kliver Antti Okkonen och bränner den, Eklund får chansen på returen, men missar målet. Jag tyckte redan när jag såg att det var Antti som skulle slå straffen, att det var person, hellre en anfallsspelare, alltså Yngvesson eller Bola.

Kvitteringen skulle dock komma, och det slog nästan ner som en bomb. Ett par meter utanför straffområdet klipper Morten Avnskjold till, och den sitter till höger i närheten av krysset, vilket skott! 2-1 kom sedan psykologiskt precis innan halvtidsvilan. Yngvesson går in i en närkamp med målvakten på långboll långt ut i straffområdet. Bollen studsar ut till Eklund, som behärskat lobbar in den i mål. I andra halvlek verkar det som om lagen bara vill spela av matchen, BoIS fortsatte dock med att anfalla. Drygt en kvart in i halvleken hittar Okkonen Bobo Bola med en djupledspassning, fri med målvakten gör han inga misstag och det är 3-1. Med ett hårt markskott en bit utanför straffområdet efter en fast situation fastställer sedan Johan Norell slutresultatet till 4-1. Det ska dock tilläggas att det var en tavla av Frealdsson i Assyriskas mål, vilket han även tydligt visade.

Även på läktaren var det segt i den här matchen. Både Black & White och engelska kom aldrig igång, endast några gånger hördes det sång härifrån. Västra Läktaren verkade protestera mot föregående match genom att först dyka upp en kvart efter att matchen blåsts igång. De började att köra igång som de brukar, men även de var långt från toppformen.

Då både Brommapojkarna och Norrköping samtidigt vann förblir BoIS på femte plats. Då Örebro förlorade i söndags passerades de av BP och förpassades till kvalplatsen. Upp dit är det 6 poäng för randigt. Helt omöjligt att nå denna plats och chansen att få kvala till allsvenskan är det inte, men det ska mycket till, då vi måste förlita oss på att både Örebro och Norrköping tappar tillräckligt med poäng. Framförallt måste BoIS bli stabila och inte tappa många fler poäng. Tidigare under säsongen har jag trott att BP ska falla ihop, men verkar inte vackla ett dugg, utan återfinns nog i allsvenskan nästa säsong.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020