Matchrapport Jönköping Södra – BoIS 0-7 (0-3)

Matchrapport - 3/9-06

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

0-1 Johan Andersson (6)
0-2 Anti Okkonen (22)
0-3 Pontus Segerström (32)
0-4 Matthias Eklund (56)
0-5 Matthias Eklund (79)
0-6 Alvedin Nezirovac (83)
0-7 Valentino Lai (91)

Avslut på mål: 3-9
Avslut totalt: 6-12
Hörnor: 0-8
Publik: 2262
Domare: Lars Kratz, Rättvik

Laget:
Lee Baxter
--------------------------
Anders Friberg
Andrew Kelly
Pontus Segerström
Johan Norell
--------------------------
Matthias Eklund
Morten Avnskjold (ut 76)
Jörgen Pettersson
Anti Okkonen (ut 77)
--------------------------
Johan Andersson
Andreas Yngvesson(ut 74)

Avbytare:
Stojan Lukic, Alvedin Nezirovac (in 74), Amar Muhamerovic, Valentino Lai (in 76), Jonas Lindh (in 77)

Varningar: BoIS: Jörgen Pettersson, Johan Norell

Utvisning: Jönköping: Michel Kamhie

Ställer mig samma fråga gång på gång, varför jag inte var på plats i Jönköping? Inte särskilt långt att åka och en match som slutar med ett nästan historiskt resultat. Varför stannade jag hemma? Anledningen är andra krockande aktiviteter, men de kunde ju prioriterats bort… Känslan innan matchen var annars att det skulle kunna gå lite hur som helst, och det gjorde det ju också.

BoIS rivstartar matchen och har 3-0 efter endast en halvtimmes spel, och enligt rapporter från matchen ska det ha varit total dominans. Jönköping hade visserligen en boll inne, men det den dömdes bort för offside. Svenska fotbollförbundets livescore-tjänst var dock inte med på detta, utan visade mål ett tag, detta gjorde även text-tv, och det var genom forumet på SvenskaFans som jag fick veta hur det egentligen stod till. I andra halvlek får Jönköping utvisning efter brutalt spel, och BoIS får chansen att rinna iväg målmässigt. Speciellt kul att Alvedin Nezirovac dels fick chansen till ett inhopp, men även för att han fick göra ett mål i A-laget.

Enligt rapporterna på radion ska BoIS ha dominerat totalt, och bäst på plan Jörgen Pettersson, med bl.a. 3 assists. I övrigt är det svårt för mig att göra några direkta analyser av matchen, då jag som sagt inte var på plats. Däremot kan jag konstatera att Väsby United väntar hemma på IP nästa måndag (11 september), och förhoppningsvis kan den goda trenden fortsätta och vi får en storseger. Men så finns det där med underskattning, men det ska inte behöva inträffa… Brommapojkarna vann även de i den här omgången, efter två mål sista tio minuterna hemma mot Falkenberg, och de verkar svåra att stoppa för tillfället. Chansen till allsvenskt spel ligger istället i att gå om Örebro och lägga beslag på kvalplatsen. Men historiskt sett är BoIS kval inget som passar BoIS särskilt bra, hoppet är dock det sista som lämnar människan och än finns det kvar.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020