Avbytare:
Stojan Lukic, Bobo Bola (in 85), Amar Muharemovic, Christoffer Karlsson (in 70), Andreas Yngvesson (in 70)

Varningar: BoIS: Mikael Dahlgren
Umeå: Krzysztof Smolinski, Mario Dodic

Så kom då äntligen en seger mot ett bottengäng, efter 3 tidigare matcher mot samma typ av lag och bara en poängs utdelning. Det var dock inget större underhållningsvärde i spelet som bjöds ute på IP, och inte blev det bättre av att matchen inleddes under ett ihållande regn. Trots regnet var det 1844 själar som letat sig ut för att se matchen i höstmörkret, eller var det det? Mer än ett hundratal personer på ståplats kan det inte ha varit och sittplats var heller inte särskilt välfyllt. Dock kan ju en jämförelse ändå göras: Häcken som kämpar för sin existens i allsvenskan drog 1087 personer i gårdagens match, BoIS drar nästan dubbelt så mycket mot ett redan avsågat Umeå i Superettan som inte betyder någonting alls, som dessutom spelas i ösregn. Vad har Häcken i allsvenskan att göra?

BoIS rivstartade matchen och redan efter 50 sekunder då Johan Norell gör 1-0 till randigt efter ett inlägg från Morten Avnskjold, snacka om drömöppning. Innan tvåan satt hade Kelly en boll inne, men det blev avvinkat för offside. Detta såg väldigt märkligt ut från läktarhåll, och enligt tränare Johansson ska Kelly ha sagt att han inte stod offside, sagt till BoIS officiella hemsida. Tvåan kom istället efter knappt 20 minuters spel, och det var då äntligen Anders Fribergs tur att notera sig i målprotokollet, mannen, myten, legenden! Med en språngnick mot bortre stolpen knoppar han in Robin Wikmans inlägg och vild glädje utbröt bland de supportrar som fanns på plats på engelska läktaren. 5 minuter senare reducerar Umeå, och ännu en gång var det ett märkligt mål. På något vis lyckas en Umeåspelare komma fri, och försvaret, Andrew Kelly, verkar tro att han ska bli avblåst då de stannar upp och enbart tittar på vad som händer. Umeåanfallaren har inga problem att sätta bollen bakom Baxter, som av någon anledning valt att stanna på linjen.

Ungefär i det här läget slutade det att regna, och med det försvann spelet. Resten av matchen blev en avslagen historia, vilket också spred sig till läktaren, från vilken enbart enstaka utrop och applåder hördes. Till både spelare och supportrars försvar ska dock nämnas att det blev ganska kallt i snålblåsten, vilket också Friberg bekräftade till klacken vid ett spelavbrott. Det mest spännande som hände under andra halvlek var att Christoffer Karlsson fick chansen att spela den avslutande halvan av halvleken. Han hann inte med att åstadkomma så mycket, men visade en del goda intentioner. Det ska bli spännande att följa honom i framtiden. När domaren äntligen blåste och förkunnade att matchen var slut var det nog fler än jag som såg fram emot att få komma hem och värma sig, för BoIS spel gjorde det definitivt inte.