Matchrapport Degerfors-BoIS 1-1 (0-0)

Matchrapport - 8/10-06

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

0-1 Håkan Söderstjerna (53)
1-1 Andreas Drugge (61)

Avslut på mål: 9-4
Avslut totalt: 13-7
Hörnor: 3-2
Publik: 2191
Domare: Zarko Kovacevic, Västervik

Laget:
Lee Baxter
--------------------------
Johan Norell
Amar Muharemovic (ut 94)
Pontus Segerström
Kalle Corneliusson
--------------------------
Jonas Lind (ut 62)
Morten Avnskjold
Christoffer Karlsson
Håkan Söderstjerna
--------------------------
Emir Kujovic
Alvedin Nezirovac (ut 78)

Avbytare:
Stojan Lukic, Valentino Lai (in 62), Johan Heide (in 78), Andrew Kelly (in 94), Johan Andersson.

Varningar: BoIS: Pontus Segerström, Morten Avnskjold, Emir Kujovic
Degerfors: Henrik Berger

Jag var tyvärr inte på plats på Stora Valla för dagens match, utan följde istället matchen via direktrapportering på internet. Enligt dessa ska det ha varit Degerfors som varit det bättre laget, och det vore ju det mest naturliga. Detta eftersom BoIS ställde upp med rena juniorlaget efter en massa skador och sjukdomar, och Degerfors kämpar i bottenstriden. Att under sådana förutsättningar få med sig en pinne, till och med nästan tre, är då en bra prestation.

Första halvlek var Degerfors det bättre laget och hade de flesta avsluten, men i början av den andra halvlek var det BoIS som hade initiativet. Och det var just under denna period som Håkan Söderstjerna kunde göra ledningsmålet på pass från Alvedin Nezirovac. Degerfors tog dock snabbt tillbaka initiativet och kunde 8 minuter senare kvittera genom Andreas Drugge, som tidigare spelat i Elfsborg. Enligt BoIS officiella hemsida ska det ha protesterats mot målet, då man ansåg att Baxter hållit i bollen och fått den sparkad ur händerna. Resten av matchen ska det ha varit mest Degerfors, men på stopptiden ska Emir Kujovic ha kommit fri med Sebastian Karlsson i Degerfors mål, som för övrigt spelar i randigt nästa säsong, men ”Seb” gör en bra benparad och räddar en poäng åt värmlänningarna.

Den här matchen hade ingen betydelse för BoIS i praktiken. De teoretiska chanserna för allsvenskan försvann allt mer för varje mål Örebro gjorde mot Qviding, men om någon fortfarande trodde på uppflyttning kan denna person inte ha varit särskilt insatt. Många ordinarie spelare var borta, men jag tror att de flesta av dem hade kunnat spela om matchens betydelse hade varit något större. Men det var ändå kul att alla de unga spelarna fick chansen, och bara genom att titta på resultatet måste man ju ge dem godkänt för sin insats. Mer än så kan jag inte säga om deras insatser, men förhoppningsvis får de chansen igen i nästa match hemma mot Falkenberg om en vecka. Med så mycket unga spelare som knackar på dörren och vill in i a-laget nu, med ett par matcher kvar och sedan en vintersäsong där de riktigt kan spelas in i laget, ser det positivt ut inför nästa år. Äntligen består laget till huvuddelen av egna spelare igen, och inte en massa inköpta som det varit de senaste åren.

I kampen om den andra allsvenska platsen, bakom Trelleborg, bytte BP och Örebro plats i den här omgången. BP fick storstryk hemma mot Norrköping medan Örebro gav Qviding detsamma hemma på Behrn Arena. Det som förmodligen kommer avgöra denna fight är antagligen Trelleborgs inställning, då båda lagen ska möta TFF. Denna kan man tvivla på efter oavgjort mot Ljungskile idag.

För övrigt kan man konstatera att BoIS behåller femteplatsen i serien, med två poäng ner till Ljungskile.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020