Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-

6-0 Christoffer Karlsson
7-0 Morten Avnskjold
7-1 Kristianstadreducering

Publik: omkring 500

Idag spelades den första träningsmatchen för året och motståndare var Kristianstad från division 1. Som vanligt var det svinkallt och tårna domnade bort en stund in i andra halvlek. Kristianstad började piggast och fick ganska omgående ett friläge, men nye Sebastian Karlsson i BoIS mål lyckades rädda. Det dröjde dock inte länge förrän BoIS tog över matchen och började skapa chanser. På två av dessa lyckas Morten Avnskjold göra mål. Det tredje målet gjordes av nye Mirza Jelecak, men det var Matthias Eklunds mål, som kom fri ute på kanten och la en smörpassning till Mirza som inte kunde missa. Efter de tre målen sjönk spelkvaliteten betänkligt och de sista 20 minuterna gick olidligt långsamt. Jörgen Petterson byttes ut efter en knapp halvtimme, anledningen till detta är tyvärr för mig okänd. In kom istället unge Christoffer Karlsson.

Inför andra halvlek hade en del byten gjorts, och detta gjorde att tempot ökades igen, de nyinbytta ville antagligen visa upp sig. 4-0 sattes av Valentino Lai, som för dagen lirade på en anfallsplats. Andrew Kelly nickade in en snyggt slagen hörna av Lai till 5-0, men var fanns markeringen i Kristianstadförsvaret? Christoffer Karlsson får sedan sätta sexan. Morten fullbordade därefter sitt hattrick genom att fri med målvakten slå in en snygg lobb. På en hörna i slutet tvingas tyvärr Lee Baxter, som blev inbytt i halvtid, att vittja nätet, då Kristianstad på en hörna lyckas få in bollen. Resultatet 7-1 stod sig sedan matchen ut.

Spelarkommentarer:
Sebastian Karlsson: Gjorde en övertygande insats, räddade ett friläge och ett vasst skott. Tog säkert ner den enda hörnan han ställdes inför. Styrde försvaret föredömligt genom att kommunicera mycket med backlinjen. Spelade endast första halvlek.

Mirza Jelecak: Spelade som target i anfallet. Tog emot bollar och fördelade bra, hade även en del fina skarvar. Satte 3-0-målet. Spelade endast första halvlek.

Charles Anderson: Kämpade och sprang på sin högerkant. Gjorde inte bort sig. Spelade endast första halvlek.

Christoffer Karlsson: Ingen spelare som utmärkte sig speciellt mycket, men gjorde sitt jobb på Jörgens position. Fick sätta 6-0-målet. Blev inbytt efter ca. en halvtimme.

Morten Avnskjold: Är han spelaren som kommer att sätta 20 pytsar i år? Betydligt offensivare än man vant sig vid att se honom. Spelade från start och blev utbytt i slutet av andra halvlek.

Matthias Eklund: Var sig lik, skapade en hel del chanser, men lyckades inte sätta dit den trots bra lägen. Minns särskilt en lobb som smet precis utanför stolpen. Spelade från start och blev utbytt i slutet av andra halvlek.

Andrew Kelly: Ende liraren som spelade i enbart shorts, var även den enda som spelade utan både mössa och handskar! Höll rent där bak och fick även nicka in 5-0-målet. Spelade från start och blev utbytt i slutet av andra halvlek.

Valentino Lai: Såg spelsugen ut. Nyfriserad gjorde han en bra insats som anfallare. Skapade mycket, satte ett mål, men borde åtminstone satt ett till. Spelade endast andra halvlek.

Johan Heide: Ungdomsspelare som fick hoppa in i slutet. Gjorde en pigg insats på vänsterkanten på mittfältet. Hade en del fina räder in i Kristianstads straffområde. En spelare att hålla koll på i fortsättningen.

Övriga spelare utmärkte sig inte speciellt mycket. Nämnas kan att Amar Muharemovic spelade hela matchen som mittback, Johan Norell och Mikael Dahlgren lirade ytterbackar. På mittfältet huserade förutom redan nämnda Jörgen, Morten och Charles även Håkan Söderstjerna.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Kristianstad inte var särskilt bra, och för att visa BoIS styrka gav det inte mycket. Det måste dock ha varit en bra match för spelarnas självförtroenden, då många fick anteckna sig i målprotokollet. Synd för försvaret att nollan inte kunde hållas.