BoIS - Bunkeflo 1-0 (0-0)

Matchrapport - 17/2-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

1-0 Alvedin Nezirovac

Publik: ca. 400

Efter en storseger mot division 1-laget Kristianstad och en klar förlust mot svenska mästarna Elfsborg var det idag dags för årets tredje träningsmatch. För motståndet stod Bunkeflo, som är nykomlingar i årets superetta. Man kan tycka att BoIS ska klara av att vinna en match som denna klart, Bunkeflo nykomlingar som satsar på att klara kontraktet, och BoIS ett lag som satsar på avancemang till allsvenskan. Men någon större skillnad märktes inte.

Bunkeflo visade upp ett bra försvarspel och släppte inte fram BoIS:arna i många lägen, eller var det helt enkelt så att anfallarna i randigt, Alvedin Nezirovac och Mirza Jelecak, var för dåliga? Ungefär likadant var det åt andra hållet, då Lee Baxter i BoIS mål knappt behövde göra en ända räddning på hela matchen. De lägen Bunkeflo kom i reddes nästan alltid upp på ett bra sätt av försvaret, där Joakim Persson idag gjorde debut som mittback. I princip hela första halvlek var ett enda långt sömnpiller med få chanser, de enda som etsat sig fast i minnet var ett bra avslut av Alvedin och en rejäl miss av samme spelare.

Andra halvlek han dock knappt börja förrän Alvedin fick göra sitt första mål för året. På en passning från vänsterkanten kunde han från position i ytterkanten av straffområdet enkelt sätta dit den. Därefter hände egentligen inte så värst mycket mer. I slutet fick den till Boden utlånade Bobo Bola hoppa in och spela, varför kan jag inte riktigt förstå, varför inte låta en av juniorerna som kanske kan tas upp i A-laget i sommar få chansen istället? Matchen slutar i alla fall med en 1-0-seger till de randiga och därmed är vi fortfarande obesegrade på hemmaplan i år.

Joakim Persson gjorde alltså debut i mittförsvaret idag, där han spelade tillsammans med Andrew Kelly. Han gjorde en godkänd insats, högre betyg blir svårt få när han inte sattes på något svårare prov från motståndarna. Persson slog samtliga hörnor och frisparkar så länge han var kvar på banan, och av dem så förväntar jag mig i alla fall mer från hörnorna, som mestadels var bedrövliga. En av frisparkarna susade dock bara decimeter utanför det högra krysset. I anfallet gjorde Mirza Jelecak en ny godkänd insats, men jag tycker man kan förvänta sig att han ska visa mer. Han hade ett bra läge fri med målvakten, av någon anledning väljer han att avsluta med en lobb som blev totalt misslyckad. Även Charles Anderson fick spela i dagens match, men han var ganska anonym. På det centrala mittfältet fick unge Ivo Pekalski spela hela matchen. Han gjorde en bra match utan att glänsa.

Bäst på plan idag var ändå Johan Norell på vänsterbacken. Vid flera tillfällen var han uppe och oroade motståndarförsvaret med fina inlägg, men de resulterade mest i resultatlösa hörnor. En annan som aspirerade på titeln som matchens lirare var Alvedin Nezirovac, som förutom målet gjorde en pigg insats. Morten Avnskjold gjorde återigen en bra match, och fick idag även äran att bära lagkaptensbindeln. I den andra halvleken blev han utbytt, men tio minuter senare fick han hoppa in igen! Andrew Kelly måste ha frusit rejält om händerna förra matchen, för idag hade till och med han tagit på sig ett par vantar. Han var dock fortfarande en av få som körde utan underställ under shortsen. En annan som också gjorde detta var Baxter i målet, vilket jag spontant anser vara ganska osmart, som målvakt rör man ju inte speciellt mycket på sig. Så varför riskera förkylning med mera genom att spela i kortbyxor?

Jag hoppas att BoIS-ledningen efter den här matchen förstått att det behövs en riktigt giftig anfallare i laget om det ska bli allsvenskan nästa år. Alvedin kan visserligen blomma ut i år, men då han fortfarande är ung kommer antagligen formen att pendla ganska rejält. Jelecak verkar inte vara typen som sätter så värst många mål, och Eklund vet vi hur pass skadebenägen han är. Men eftersom nu det är klart att Bola lånas ut finns det en ledig plats i truppen, och sportchef Mats Aronsson har ju även tidigare givit signaler om att en ny anfallare ska inhandlas om Bola försvann. Alltså söker han nog nu med ljus och lykta efter en riktig målgörare. Även Bunkeflo ser ut att ha lite bekymmer med det offensiva spelet. Defensivt klarar de sig nog i superettan i alla fall, men de vinner inga matcher genom att spela 0-0. Jag tror dock att de har chansen att spela sig kvar i serien.

Runt konstgräsplanen syntes en del kända ansikten. Jörgen Petterson, Matthias Eklund och Valentino Lai var alla och kollade på matchen. De tre fick även sällskap av Anders Friberg, som kom i sällskap med sin dotter. För lagmoralen tycker jag att det känns bra spelare som inte är med i matchen ändå dyker upp, trots att kvicksilvret inte visade mer än ett par plusgrader och en isande kall vind var närvarande.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020