BoIS startar skola - Rapport från årsmötet

Nyhet - 27/2-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Mötet inleddes med en tyst minut för avlidna BoIS-legender under året. Förhandlingarna gick sedan smidigt utan mycket diskussioner. Det mest intressanta var redovisningen av bokslutet för 2006, som visade en förlust på nästan 3,9 miljoner kronor, drygt en halv miljon mer än budgeterat. De stora tappen var främst publikintäkter, lönekostnader och planhyror. Utan spelarförsäljningar skulle resultatet ha blivit 2 miljoner sämre, men då räknas inte försäljningen av Jonas Sandkvist som bokfördes 2005. Man har dock kvar ett eget kapital på 7 miljoner, men det ska helst inte bli mindre. Inför 2007 har man budgeterat med ett underskott på drygt 800 000, men det får inte bli större. Något positivt är dock att det endast återstår en miljon i skulder, och de håller på att snabbt försvinna då klubben amorterar ungefär en halv miljon om året.

Kenneth Håkansson omvaldes till ordförande ytterligare ett år. Två man lämnade styrelsen, Lennart Neander och Eskil Carlsson, och in valdes Jan Kockum och Alve Pålsson. En motion om ändringar kring erhållande av förtjänsttecken röstades igenom. Den innebar att poängräkningssystemet gjordes om och två utmärkelser togs bort. Mikael Dahlgren och Antti Okkonen var till exempel två av dem som fick motta de sista manschettknapparna. Till årets spelare valdes Mikael Dahlgren och årets ledare blev Stefan Mårtensson i u-laget.

Mötets stora nyhet var att BoIS planerar att starta en friskola, som ska drivas av ett nystartat aktiebolag: Landskrona Fotbollsakademi AB. Satsningen med fotbollsklasser på Dammhagsskolan har inte fallit så väl ut som man hoppats, och man satsar alltså nu på att starta eget. Man kommer dock att fortsätta samarbeta med Dammhag så att de kan ha fotboll på schemat. Skolan ska vara för elever i årskurs 6-9, för både pojkar och flickor. Kraven på att komma in ska vara höga, och gälla inte bara fotboll, utan man ska vilja gå i skolan också. Innan man officiellt skickar in en ansökan till kommunen vill man dock kontrollera att det finns intresse från ungdomarna i Landskrona, och finner man att så är fallet och ansökan godkänns kan skolan starta till våren 2008. Man betonade även att eleverna inte behövde spela i BoIS för att gå i skolan. Avseende lokaler så är den absoluta drömmen att rusta upp IP och bygga skolan i anslutning, men det kommer nog att dröja många år till. Det betonade även att detta är första gången som en fotbollsklubb själv startar en skola, ty IFK Göteborg som håller på att göra nästa samma sak samarbetar med ett specialiserat företag som sköter skolan medan IFK sköter fotbollen.

Tränare Patrik Johansson fick sedan berätta lite om säsongen som kommer, och började med att beklaga sig över säsongen som gick. Truppen var för stor 2006 och detta ledde till en väldigt tuff konkurrens som inte var hälsosam för stämningen och harmonin. Därför har man till i år skurit ner på truppen och de spelare man värvat ska passa in i den nya fotbollsfilosofin, de ska till exempel vilja utvecklas. En annan anledning till att man skurit ner truppen är att man ska föra U-laget närmare A-laget, det ska bli kortare väg därifrån till A-laget. Därför kommer båda lagen att åka med till träningslägret i Holland. Pude meddelade även att man kommer att möta svenskt motstånd på träningslägret, nämligen division 1-laget Trollhättan, detta för att det så nära inpå säsongen är bättre att möta ett lag som spelar på ett svensk sätt. Patrik medgav att det är kul att möta holländska lag, men de spelar väldigt annorlunda än man gör i Sverige. En fråga ställdes om Patrik kunde garantera att alla spelare skulle ge 100 % även om det gick dåligt, vilket inte alltid skedde förra säsongen, och Patrik svarade att han nästan säkert kunde lova det. Detta byggde han på att stämningen i truppen blivit så pass mycket bättre. Slutligen så informerades om den nya U21-serien. Laget kommer att ledas av U-tränaren Stefan Mårtensson, och serien kommer att avgöras med ett slutspel med lag från hela Sverige. Det kommer även att finnas prispengar inblandade. Till sist så presenterades även årets nyförvärv, Charles Anderson och Joakim Persson var dock inte på plats.

Mötet avslutades sedan med att nye sportchefen Mats Aronsson kort fick presentera sig och att avgående styrelseledamöter avtackades. Även klubbdirektör Lars Persson avtackades efter lång och trogen tjänst.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020