BoIS - BK Frem 2-0 (0-0)

Matchrapport - 10/3-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

1-0 Mirza Jelecak
2-0 Håkan Söderstjerna

Publik: omkring 350

För en gångs skull hade vädergudarna vaknat på rätt sida och bjöd på ett strålande vårväder. Hade det inte varit för den bitande vinden hade det varit riktigt trevligt, men nu värmde ju segern i matchen istället. Första halvlek var danskarna det bättre laget, men lyckades inte skapa särskilt många vassa chanser, snarare var det BoIS som stod för dessa. Flera bra lägen blåstes dock av för offside.

I andra halvlek tog sen BoIS över spelet och skapar en hel del farliga lägen. 1-0-målet kommer efter en fin räd av Söderstjerna ute på vänsterkanten, därifrån slog han ett inlägg som Jelecak kunde nicka in. Tvåan får Håkan göra själv, då han på passning från Charles Anderson kan placera in bollen i mål.

Matthias Eklund gjorde säsongsdebut i dagens match, och gör det bra. Visserligen skulle han nog ha satt ett friläge han hade, men han kanske sparar det till serien? Hans kollega i anfallet Mirza Jelecak gör även han en bra match, kommer till en hel del avslut och gör också matchens första mål. På mittfältet gör Ivo Pekalski en bra insats, men även Söderstjerna på kanten såg pigg ut. Försvaret såg stabilt ut (Dahlgren, Persson, Muharemovic och Norell) och Sebastian Karlsson i målet höll tätt, han bjöd även på en och annan TV-räddning.

Andra delen av matchen gör BoIS bra, första halvlek övertygade dock inte. Aggressivitet saknades och Fremspelarna tilläts bitvis göra som de ville. Detta uppmärksammades också av tränare Johansson som skällde lite på spelarna efter att en Fremspelare tappat och tagit tillbaka bollen tre gånger och sedan avslutat inne i BoIS straffområde. Andra halvlek blev det alltså bättre och kan man fortsätta på det här sättet kan nog säsongen bli ganska trevlig. Dock finns det lite frågetecken för den tunna truppen, klarar den av skador på nyckelspelare?

För övrigt vill jag ge en eloge till BoIS, som höll shoppen öppen innan matchstart. Extra uppskattat av mig personligen eftersom jag inte har möjlighet att komma dit under de ordinarie öppettiderna. Till sist kan jag även notera att toaletten under bortaläktaren fortfarande är fullklottrad med propaganda norrifrån, kanske dags för sanering!

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020