Matchrapport Ølstykke – BoIS 0-0

Matchrapport - 18/3-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Publik: omkring 50

Engelska var representerat i Danmark med två tappra själar, och anslöt där till ungefär 10 andra tillresta BoISare. Tillsammans med en dansande hemmaklack fick vi se en match på en för årstiden väldigt fin gräsplan som plågades hårt av den friska vinden. Eftersom rapporten kommer sent kommer jag inte att referera matchförloppet, utan hänvisar till Landskronadirekt.com för detta, eftersom vi i engelska rapporterade till dem under matchens gång.

Jag skulle dock vilja kommentera att BoIS gör en helt okej match, trots att nästan halva A-truppen var indisponibel. Första halvlek spelade BoIS med medvinden i ryggen, och lyckades med hjälp av denna skapa några frilägen. Eklund gjorde mål på ett sådant, men linjedomaren vinkade för offside, vilket verkade minst sagt tveksamt. Även Mirza Jelecak fick ett friläge, som dock målvakten i det danska laget räddade. Det jag ville säga med detta var att forwards var pigga och skapade en hel del lägen. Samtidigt fungerade försvarsspelet bra, och danskarna lyckades knappt komma till några lägen alls, trots att de bitvis hade ganska stort bollinnehav på mitten. På innermittfältet fick de bägge ungtupparna Ivo Pekalski och Christoffer Karlsson lira. De växte in i rollen efterhand och gjorde en bättre andra än första halvlek.

Inför andra halvlek fruktade nog många med mig att danskarna skulle dominera matchen totalt, med den hårda medvinden i ryggen, men så blev det inte. BoIS fortsatte på den inslagna vägen och tog över mer och mer. Trots en del bra lägen blev det ingen inteckning i målprotokollet för någon BoISare. Halvlekens bästa chans hade i stället danskarna, som fick ett friläge som Baxter med en benparad kunde styra ut till en resultatlös hörna. Det märkliga med chansen var att linjedomaren vinkade för offside, men att huvuddomaren vinkade bort den! Det kan för övrigt nämnas att domaren verkade ha en del hemmasympatier, en del missade domslut och mesiga BoIS-varningar pekar mot detta.

Spelare som utmärkte sig extra mycket tyckte jag var bl.a. Joakim Persson, som gjorde en stabil insats i mittförsvaret. Han styrde och ställde och lät inte de danska anfallarna få många chanser. Till sin hjälp hade han Amar Muharemovic, som även han gjorde en stabil insats. Som tidigare nämnts klarade ungdomarna i mitten sitt jobb bra, särskilt andra halvlek. På yttermittfältet gör Johan Norell en okej match medan man kan önska mer av Håkan Söderstjerna, som inte hade många rätt under matchen. Han byttes i mitten av den andra halvleken ut mot Alvedin Nezirovac, dom gjorde ett piggt inhopp. I målet gjorde Lee Baxter en klart godkänd insats, satte sig aldrig i några stora svårigheter och fick göra några bra räddningar.

Frågan är kanske ändå vilken värdemätare matchen var? Den hårda vinden blåste bitvis sönder spelet och hur pass bra det danska laget var vet jag inte. Men med tanke på det stora antalet frånvarande spelare måste jag ändå ge insatsen godkänt, men det övertygande inte.

/Stolle Da Loo
 

© Engelska 2020