BoIS-Örgryte 0-0

Matchrapport - 30/3-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Publik: omkring 500 (på en av gräsplanerna bakom Gullstrandskolan)

Under en blå himmel och en strålande sol tog BoIS idag emot superettankollegorna Örgryte från Göteborg. För tredje matchen i rad fick dock randigt lämna planen utan att ha gjort mål, vilket i alla fall jag tycker börjar bli en oroande tendens. Kanske kan man skylla på planen, som var långt från perfekt, med mycket knutar och gropar som gjorde att bollen hade svårt att rulla längs marken.

Sett över hela matchen är BoIS det bättre laget, skapar fler chanser och har mer boll än Örgryte. Egentligen tappade BoIS aldrig initiativet, utan spelade på bra mest hela tiden. De få chanser som skapades brändes dock. Ungefär halvvägs in i den första halvleken fick Örgryte en spelare utvisad, men då det handlade om en träningsmatch sattes en annan spelare in i hans ställe. BoIS hade de absolut bästa chanserna, där Håkan Söderstjerna med två klara frilägen borde ha satt åtminstone det ena. Även Valentino Lai hade ett bra läge som brändes. Örgrytes bästa chans var en cykelspark som blev till ett inlägg, spelaren som skulle raka in den i mål sparkade dock ett hål lika stort som hela målet i luften och chansen rann ut i sanden. Mycket mer att säga om matchen finns inte.

Andrew Kelly var tillbaka i mittförsvaret och genomförde matchen på ett oerhört stabilt sätt. Den mannen krånglar inte till det, och sätter sig på det viset inte i några krångliga situationer och håller därmed rent framför mål. Kollegan i mittförsvaret, Jocke Persson, får också godkänt. Han pratar mycket och styr bakifrån, dock är jag lite besviken på hans hörnor frisparkar, som bitvis höll ganska låg klass. På ytterbacken gör Micke Dahlgren en strålande match, framförallt offensivt med flera fina framstötar, minns särskilt en rusch från egen planhalva som slutade med hyfsat skott på mål. På andra sidan spelade Robin Wikman, som även han gör en stabil insats. Sebastian Karlsson gör en bra match i målet, Örgryte hade några enstaka bra lägen som han klarar galant.

På mittfältet gjorde Jörgen Pettersson idag 90 hela minuter för första gången den här säsongen, och han visade vilken tillgång han kommer att bli i år, om han nu får vara frisk. Många fina framspelningar och en elegans i spelet han är ensam om. Bakom sig hade han Morten Avnskjold, som precis som tidigare matcher gör det bra. På ytterkanterna spelade Kalle Corneliusson, som imponerade på mig idag, mest på grund av att han kom i ett par fina avslutslägen, och på den andra kanten Håkan Söderstjerna, som jag mest minns på grund av hans missade frilägen. Jag tycker dock att Håkan ska få plus för att han åtminstone skapar lägen, och jag hoppas och tror att han skärper till sig och sätter bollarna när det verkligen gäller i serien längre fram. Mot slutet blev Christoffer Karlsson och Charles Anderson inbytta, men de han dock inte visa särskilt mycket.

I anfallet spelade idag Matthias Eklund tillsammans med Valentino Lai. Eklund jobbade på men kom inte i särskilt många lägen. Lai kämpade på även han, men kom mest tvåa på alla bollar. Han ska dock ha eloge för att han aldrig gav sig utan fortsatte oförtrutet att kämpa vidare. Detta är lagdelen som fungerade sämst idag, kändes ganska uddlöst. En ny anfallare hade verkligen inte skadat, annars får man väl hoppas på Mirza Jelecak, som stod över dagens match för att inte riskera att skada sig, och Alvedin Nezirovac, som visserligen fick spela några minuter i dagens match, dock för få för att visa något.

Matchen gav en del positiva besked, Jörgen och Kelly är tillbaka, men det mest påtagande är väl ändå att detta var tredje mållösa matchen i följd. Dags för Patrik att nöta avslut på träning, eller för Aronsson att blixtvärva ny anfallare innan transferfönstret stänger imorgon. Löser sig målgörandet och truppen inte drabbas av för stora skador kan det bli en kul säsong, tyvärr tror jag inte riktigt själv på det än… Förhoppningsvis visar genrepet borta mot Mjällby om en vecka att min oro är obefogad!

/Stolle DaLoo
 

© Engelska 2020