Mjällby-BoIS 1-1 (0-0)

Matchrapport - 7/4-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

0-1 Mirza Jelecak
1-1 Självmål (Robin Wikman)

Publik: omkring 400

Äntligen så bröts alltså den tre matcher långa måltorkan! Detta gjordes på en för årstiden väldigt fin gräsmatta på Strandvallen i Hällevik, och trots att det blåste lite var vädret helt underbart. Inte ett moln på himlen och solen värmde rejält. Eftersom denna matchrapport kommer lite sent, bland annat på grund av hemresa och Black & White’s kickoff, nöjer jag mig med att kommentera en del saker. För fullständig matchrapport kan jag rekommendera landskronadirekt.com.

Första halvlek var spelet ganska jämnt, men där BoIS hade bollen mer och Mjällby kontrade. Nästan samtliga randiga chanser som skapades var dock på fasta situationer, som dock var helt okej (för en gångs skull). Flera vassa skott som Mjällbys utmärkte målvakt fick parera. Dock kändes det som om BoISarna inte var riktigt på tårna, spelet kändes lojt och tankarna var nog redan fokuserade på premiären mot Enköping.

Andra halvlek är inte gammal när en Mjällbyspelare får sitt andra gula kort och därmed får syna det röda. Domaren överraskar då samtliga genom att inte låta Mjällby sätta in en annan spelare istället, med motiveringen att det var en grov utvisning. Sådana utvisningar trodde jag gav rött kort direkt. I förra matchen fick ju även Örgryte en man utvisad, så kanske måste motståndarlagen i år ta till fula knep för att hålla koll på BoIS. I alla fall, med en man mer på banan tog BoIS över ännu mer, och till slut så lyckades Mirza Jelecak knoppa in en frispark från Jocke Persson. Tyvärr så kom också kallduschen med självmålet till 1-1, det var dock riktigt snyggt, då Wikman lyckas lobba bollen över Sebastian i målet.

Det jag saknade vid utvisningen var en rejäl offensiv satsning. Jag menar, hade detta hänt i serien, alltså bortamatch, 0-0 och en man mer, hade man nog agerat annorlunda, t.ex. gått ner på en trebackslinje och satt upp en extra man på topp. Varför gör man då inte det, utan ligger kvar med ordinarie försvarslinje nästan intakt? Visserligen gick Jocke P upp lite oftare i banan, men jag hade velat sett mer. Kanske var det så att motivationen inte fanns, eller kanske ville Pude nöta in något annat?

Totalt sett gjorde laget en sämre insats idag än senast mot Örgryte, det stora glädjeämnet var dock att det slut blev ett mål. Bäste BoISare skulle jag vilja utse målvakten Sebastian Karlsson till, som räddade allt som kom från motståndarna. Försvaret släppte kanske bitvis lite väl enkelt igenom Mjällbys kontringar, men det löste sig till slut varje gång ändå. Mittfältet och anfall gjorde det okej, även om jag tycker att det skapades för lite chanser under spelet. Desto mer skapades dock på fasta situationer. Till premiären om lite drygt en vecka hoppas och tror jag alla snäpper upp sig minst ett hack, och då tror jag att det ska gå bra.

/Stolle DaLoo
 

© Engelska 2020