Referat från cricketen i lördags

Matchrapport - 7/8-07

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Se bilderna här

Med en decimerad trupp på 6 man bar det av mot Helsingör men humöret var ändå på topp, inte minst tack vare vädret. När Team Cricket anlände märkte de att 4 utbölingar slagit sig ned mitt på vår cricketplan. Dock så var det ett rent lyckokast, då efter samspråk med Rugby-Stefan (en hård kille som spelat rugby både i Irland och Nya Zeeland) visade det sig att de var klart intresserade av att lära sig lite om sporten och spela! Tillsammans med Jojje (såg enligt underteckand ut som Brad Pitt i Snatch) och tjejerna Petra å Diana hade vi allså lyckats få ihop våra 10 spelare.

Lottningen gav följande lag: Lag 1 bestod av Pregnant (p), Bocken (b), Turisten (t), Stefan (s) och Diana (di). Lag 2 var då allså Clit (c), Alex (a), Junior (ju), Jojje (jo) och Petra (pe). Daloo (d) ersatte senare Petra som fielder och senare också Clit som batter.

Matchen var satt till 1 innings på 10 Overs för vardera lag. Lotten föll på Lag 1 att börja batta och scorekortet såg ut som följer; (Efter en del räknande gick det att få fram vem som slagit de nedtecknade runsen. Noteras skall dock att någon enstaka Bye antagligen smugit sig med i någon score.)

1st Over (jojje Bowling): . Wide . . 2t 4t 1t
2nd (clit): 1t . 2b . . . 1b
3rd (petra): . NB Wide WICKET (bock Bowled by petra) . . NB . .
4th (clit): 2t 2t . . . 1t
5th (petra): Wide . . Wide 2t . Wide Wide Wide . 2t
6th (clit): . . . . 1p WICKET (tourist Bowled and Caught by clit)
7th (jojje): . . . 1p+WICKET (pregnant Run Out by daloo) . .
8th (daloo): 1s . . . . Wide .
9th (jojje): . . . . 3s .
10th (daloo): . . . . 1s Wide .

Lag 1 End of Innings, 38 runs.

Kommentar:
En händelserik inning där Turisten ledde attacken då överaskande nog Bocken stigit fram och svingat på en av Petras mark-krypare, missat den och fått se bailsen falla till marken. Pregnant ersätter och lyckas få in två singlar innan dålig kommunikation med Turistens ersättare Stefan leder till en Run Out där Daloo är sist på bollen. Ett misstag som väl mestadels får skyllas på den orutinerade nykomlingen. Det hela var dock en succé för utelaget som med 3 overs kvar tvingade slagmännen att ta det försiktig för att inte inningsen skulle sluta i förtid. Medvetna om att det enbart krävs 3.8 Runs per Over går därför Lag 2 segervissa in för att batta.

1st (stefan Bowling): 4ju Wide . Wide WICKET (Bowled stefan, junior Stumped by bocken) . . .
2nd (bocken): . . WICKET (alex Bowled by bocken) 1pe NB . .
3rd (stefan): Wide . . . . NB Wide . NB Wide .
4th (bocken): 1jo . . Wide 1pe Wide . 2jo
5th (stefan): 1jo 1pe Wide Wide Wide . . Wide NB WICKET (jojje Run Out by stefan) .
6th (bocken): NB . . NB 2d . . 1d
7th (tourist): . Wide 1d . . WICKET (petra Bowled and Caught by tourist)

Lag 2 All Out, 33 runs. Lag 1 Wins!

Kommentar:
Junior, som inlett med en 4a på den första bollen, lyckas med konststycket att för andra gången idag bli Stumped Out av Bocken. Gäller att ha koll på var man står! Det dröjde inte heller länge innan Alex åkt ut på en rykande fast bowl från bocken. Detta utan att ha fått några personliga runs tillskrivet sig (med andra ord, har vi dagens första Duck). Det såg verkligen inte bra ut för Lag 2 som redan i andra overn hade två man ute. Dock så visar det sig att de två nykomlingarna jojje och petra sätter upp ett riktigt hyggligt partnership med 7 personliga runs. Hjälpt av tveksam bowling (främst från stefan som inte kunde sluta kasta wides) såg det ändå ut att kunna gå vägen med hela 26 runs halvvägs genom inningsen. Men så var olyckan framme när Jojje blir för ivrig på ett tveksamt slag från Petra och lyckas bli Run Out innan han kommit halvvägs, med Stefan som den som banka bailsen i marken. Detta följs direkt av ännu en rykande bowl från Bocken, som utan studs river ner pinnarna på Daloos första boll. Kontroversiellt går här domare Clit in och dömer en No Ball pga kast. Just Bockens nyfunna raket-bowling var flertalet gånger ifrågasatt då det helt enkelt inte såg riktigt rätt ut, men det var inget man direkt kunde peka finger på. En stilstudie har sen dess gjort med resultat som indikerar var fel kan finnas. Till domarens glädje ifrågasattes dock inte hans opartiskhet alltför mycket utan de flesta höll med om att det nog var bäst att döma No Ball och fortsätta matchen. Nu varade det inte så länge till ändå, utan redan i nästa over tog Turisten över bowlandet från Stefan och lyckades få ut Petra. Så med 3 overs och 1 ball kvar av inningsen är Lag 2 All Out och Lag 1 står segrande med det förvånansvärt jämna resultatet 38-33.

Så till statistiken:

Runs:
Oskar the Tourist 17
Stefan 5 (Not Out)
Stolle Daloo 4 (Not Out)
Junior 4
Jojje 4
CH Da Bock 3
Petra 3
Ivar the Pregnant 2
Diana 0 (Not Out)
Alex 0

Partnerships:
Turist+Bocken 11
Turist+Pregnant 10
Jojje+Petra 7

Bowlers sorted by Runs per Over
(Overs-Wickets-Wides/NBs-Runs):
Daloo 2.00 (2-0-2-4)
Clit 3.33 (3-1-0-10)
Jojje 4.00 (3-0-1-12)
Da Bock 4.33 (3-1-5-13)
Petra 6.00 (2-1-8-12)
Stefan 6.00 (3-1-12-18)
(Turisten bowlade ej en hel over, dock 1 wicket och enbart 2 runs på 5 balls)


Det spelades också en 2-mot-2-mot-2 match senare på dagen utan nykomlingarna. Denna orkar/kan jag inte referera alltför mycket från. Team Flips (Daloo + Junior) hann med 29 runs innan de blev utbowlade i femte och sista overn. Detta visade stå sig väl mot Team Cheeseflips (Clit + Ivar) 8 runs (utbowlade redan i andra overn efter att Clit blivit caught behind två gånger i rad). Även Team Baconflips (CH + Oskar) klarade inte av att slå 29, utan fick nöja sig med 26 runs på sina 5 overs. Däremot ska det nämnas att medan båda andra lagen blivit utbowlade (med det aningen för höga 3 wickets) så lyckades de klara sig utan att få en enda wicket mot sig (även om en boll på ngt sätt lyckats smita emellan de nya stumpsen). Bocken och Ivar (!) hade 2 wickets medan Turisten och Clit fick vars en.

Något som går att läsa ut från denna lilla match är att stabila Bocken och Turisten bör ha en tidig slagposition medan sluggersen Junior och Stolle bör komma in lite senare då de då har råd att åka ut. Clit bör inte komma in alls. Ivars bowling imponerade också, framförallt tekniskt var den både legal och någorlunda graciös!

Det var allt, har ni läst igenom det hela är ni nästan lika sjuka i huvudet angående cricket som jag!

/Clit Eatswood
 

© Engelska 2020