Rapport från BoIS årsmöte

Mötesrapport - 28/2-08

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 18

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Årets årsmöte hölls på Strandpaviljongen och var ganska välbesökt. De flesta spelarna fanns på plats och givetvis även nye tränaren Anders Linderoth. Ordförande Kenneth Håkansson började med att lite snabbt sammanfatta BoIS-året 2007 innan mötet officiellt började. Han började med att konstatera att säsongen 2007 var en stor besvikelse, men att det ändå fanns en del glädjeämnen, där avancemanget till semifinal i Svenska Cupen samt semifinalen i pojk-SM nämndes. Håkansson fortsatte med att prata om fotbollsakademin som fortfarande är under uppbyggnad, under året har den engagerat totalt 500 barn och ungdomar. Syftet med den är givetvis att trygga tillväxten av nya talanger som kan ta plats i A-laget. Till hösten startas även BoIS friskola, Dianaskolan. Detta är något unikt i Sverige och Kenneth poängterar att det ska bli en skola där fotboll kombineras med undervisning av högsta tänkbara kvalitet. Lite senare under mötet fortsatte han att berätta att rektor för den nya skolan blir tidigare målvakten Mats I Svensson. I den speciella styrelse som kommer att sköta skolan kommer bl.a. Mats Ingelström, den avgående sekreteraren i BoIS-styrelsen, att sitta, tillsammans med annat erfaret skolfolk. Det avslöjades också att ett sponsoravtal var skrivet, som ger skolan 700 000 kronor om året under 5 år, vem det är som står bakom presenteras dock inte förrän om ett tag. För att återvända till Håkanssons summering av 2007, så fortsatte han med att konstatera att det inte bara gått dåligt på planen, utan även ekonomiskt, som mycket blev en följd av tabelläget. Slutligen konstaterade han att sponsorerna dock fortfarande står bakom klubben och möjliggör en fortsatt satsning mot toppen, och han betonade även att man känner ett starkt stöd även från medlemmarna i klubben och supportrarna.

Årsmötesförhandlingarna avlöpte smidigt, och inget oväntat inträffade. Under årsberättelsen var det åter Håkansson som fick ordet. Han pratade en hel del om hur man jobbar med att profilera BoIS och hur man ska locka sponsorer, eller samarbetspartners som man också kan kalla det. Mycket handlar idag om att ge företagen mervärde. 2007 hade klubben ungefär 300 stycken samarbetspartners och sponsorintäkterna uppgick till ungefär 10 miljoner. Han gick också igenom hur själva organisationen är uppbyggd. Ett särskilt tack riktades till de omkring 200 ideellt arbetande personerna inom arenaverksamheten, ”de gör ett oerhört starkt jobb” och ”är värda en eloge”. Han berättade även glatt om Svenska Spels samhällspris, som tilldelats BoIS i Centrum, för sitt integrationsarbete. Slutligen avslutade han med att säga att BoIS ska bli regionens lag och att man vill samarbeta med dess klubbar. Redan nu har man samarbetsavtal med några klubbar, men man jobbar på att få till fler.

Därefter blev det kassören Alve Pålssons tur att över för den ekonomiska redovisningen. Han började med att konstatera att omsättningen stadigt sjunkit sedan tiden i allsvenskan, från att ha legat på 30-35 miljoner har den till i år sjunkit till lite drygt 20 miljoner (enligt budgeten). Den allra största inkomsten är sponsorintäkterna, som fortfarande befinner sig på samma nivå som i allsvenskan. Den totalt dominerande utgiften är personalkostnaderna, klubben avlönar 35 årsanställda, där förutom spelare, tränare, sportchef, m.fl. inräknas. Dessa kostnader har dock minskats jämfört med de senaste åren, 2006 var den på över 20 miljoner och 2008 är den budgeterad till 14,4 miljoner. I budgeten för 2008 har man räknat med ett underskott på 700 000, och då har man planerat med en bättre placering än 2007, men inte så högt som en allsvensk plats. Man räknar även med att publiksnittet ska bli högre än i år. Inga spelarförsäljningar finns heller budgeterade. Som en summering slutade Pålsson med att konstatera att klubben tappat en del pengar de senaste åren, närmare bestämt 7,5 miljoner, och att detta måste vändas. Förlusten får absolut inte bli större än den budgeterade.

Nästa punkt på dagordningen var revisionsberättelse och beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen. Sedan var det dags för val av ordförande och övriga funktionärer. Föga oväntat fick Kenneth Håkansson förtroendet att leda föreningen ytterligare ett år. Ny i styrelsen blev Per Skånberg, som ersätter avgående Mats Ingelström. Skånberg spelade i BoIS fram till 19-årsåldern, men jobbar numer på Trygg-Hansa i Malmö, där han är chef på en försäljningsavdelning. Därefter godkände mötet styrelsens förslag om en höjning av medlemsavgiften för passiva medlemmar, med 50:- till 200:- för ungdomar och 350:- för vuxna.

Sedan var det dags för utdelning av förtjänsttecken, där bl.a. Mattias Eklund tilldelades silvermärket. Årets spelare blev Pär Cederkvist, som bl.a. motiverades med att han presterat ett spel med mycket hög kvalitet och ett snabbt och kraftigt anfallsspel. Under säsongen gjorde han elva mål, varav 9 i serien och 2 i cupen. Årets ledare blev Mats Olsson, som var en av dem som ledde P16-laget till semifinal i pojk-SM.

Slutligen fick Anders Linderoth berätta om läget i laget. Han började med att konstatera att han inte ser några hinder till att BoIS ska vara med i toppen i år, mixen av gamla och unga spelare är mycket bra. Gårdagens förlust mot Ängelholm ser han som en repa i lacken, men han betonar att det var bra att få känna på, eftersom många lag antagligen kommer att spela så mot BoIS i serien. Just nu kör man hårdträning, och kommer att fortsätta med det ett tag till, och det är kondition och styrka som gäller i första hand. För att citera honom är det endast ”träning, träning, äta, sova” som gäller för spelarna just nu. På en fråga från åhörarna kom målvaktsfrågan upp, och Linderoth svarade att den fortfarande inte är löst, men att det dock ska tas beslut i frågan inom kort. Därefter presenterades nyförvärven, där Linus Malmkvist och Johan Persson var på plats, Calle Genberg låg hemma i sängen med feber.

Därefter återstod det endast för Kenneth Håkansson att förklara mötet avslutat.
 

© Engelska 2020